0

Van valamilyen összefüggés a menstruáció és a csoki között?

A hormonok bizony sok dologért felelőssé tehetőek, különösen a nők esetebében. A menstruáció során végbemenő hormonális változásnak köszönhetően sok lányt és nőt jellemez a gyakori és szélsőséges hangulatváltozás, valamint az étvágy növekedése is. Különösen sokan kívánják ilyenkor a csokit.

Van valamilyen összefüggés a menstruáció és a csoki között?

Van valamilyen összefüggés a menstruáció és a csoki között?

Van valamilyen összefüggés a menstruáció és a csoki között? Igen! Két féle magyarázatot lehet leginkább találni arra, hogy egyes lányok miért kívánják jobban a menzeszt megelőző napokban az édességet. Az egyik a már fentebb is említett hormonális változásra vezethető vissza, hiszen a sokaknál ilyenkor tapasztalható rossz kedv ellen egy jó kis csoki csak jót tehet.

A másik indok, amiért egyes nők jobban oda vannak a csokiért a menstruáció előtt és alatt, az a magnéziumhiánya. Ilyenkor ugyanis sokaknál jellemző az, hogy a test jobban küzd a magnézium hiány ellen, és jobban kívánják az édes ízeket. Nem csak az édesség csillapíthatja azonban ilyenkor a kínvánosságot, érdemes lehet egyéb folsavban gazdag ételeket fogyasztani, ilyen például a banán is.

Aki tehát azokon a bizonyos napokon különösen megőrül a csokiért, két dologra figyeljen. Az egyik, hogy ne tagadja meg saját magától a bűnözés élvezetét! A másik viszont az, hogy tudjanak megálljt parancsolni az étvágyuknak, és ne essenek túlzásba az édességek fogyasztásával!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024