Hírek okok és Menstruáció témában

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Nem nevezhető ritka jelenségnek az, hogy a menstruáció rendszertelen időpontokban jelentkezik. Különösen igaz ez bizonyos időszakokra. Ilyen például a kamaszkor, a szoptatás időszaka, vagy épp a klimaxot megelőző időszak. Ilyenkor nem kell megijedni, ezek természetesnek mondható késések, vagy épp kimaradások, ám ha egyéb élethelyzetekben, tartósan rendszertelen a menstruáció, érdemes utána… Tovább: Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai? »

Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban

Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban

Talán nincs is olyan nő, aki élete során ne élte volna át a menstruációs ciklusa alatt történő kisebb-nagyobb rendellenességeket, akár felnőtt, akár kamaszkorban. Ha szerencsére más, komolyabb problémáról nem is volt szó sosem, de valószínűleg a vérzés pár napos késése már mindenkit érintett. A menstruációs zavarok okai számos tényezőre visszavezethetők,… Tovább: Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban »

Menstruációs zavar lelki okai

Menstruációs zavar lelki okai

Ma már az orvostudomány területén is elfogadott tényként kezelik, hogy a testi szinten megjelenő fájdalom és betegség gyakran lelki okokra vezethető vissza, és sokszor a lélek egyensúlyának helyreállításával a szervi betegség is javuló tendenciát mutat. Nincs ez másként a menstruációval járó kellemetlen tünetek, esetleg rendszeressé váló zavarok esetében sem. A… Tovább: Menstruációs zavar lelki okai »

Menstruáció késésének lehetséges okai

Menstruáció késésének lehetséges okai

A menstruáció késése egyike a leggyakrabban előforduló vérzéssel összefüggő rendellenességeknek. A késés a menstruáció megjelenése utáni első években még teljesen normálisnak számít, a lehetséges oka nem valószínú hogy más, hiszen ilyenkor még nem alakult ki a napra pontosan kiszámítható rendszeresség. Nem így van ez a későbbi évek során, amikor a… Tovább: Menstruáció késésének lehetséges okai »

Menstruáció 2024