Cikkek a(z) Zavar okai és Menstruáció kategóriából

A menstruációs zavar okai többek közt hormonális eredetű, egészségügyi, vagy öröklött tényezők függvényeként alakulnak ki. Nem ritka azonban a lelki eredetű probléma, mely alapvetően életmódváltással, és a hétköznapokhoz való másféle hozzáállással orvosolható. A menstruációs zavar okai közt gyakran szerepelnek a napjainkban elterjedt egészségtelen fogyókúrás módszerek, valamint a rendkívül kemény sporttevékenység.

A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet!

A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet!

A nőknél minden hónapban jelentkező menstruáció sok kellemetlen tünetet eredményezhet a testben. Ezek többsége általában a menzeszt megelőzően jelentkezik, és ezzel figyelmeztetik is a nőket, hogy hamarosan meg fog jönni a havi vérzésük. Gyakran éreznek a nők ilyenkor szédülést, hányingert, fejfájást, de az sem ritka, hogy egyesek ingerlékenyek és türelmetlenek… Tovább: A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet! »

A menstruáció után lévő sárgás folyás betegségre is utalhat?

A menstruáció után lévő sárgás folyás betegségre is utalhat?

Azok a nők és lányok, akik már menstruálnak egy ideje, tisztában vannak azzal, hogy a menzeszt megelőzően sok tünetet lehet észleni a testen, melynek oka az, hogy a menstruációs ciklus alatt hormonális változások következnek be. A hüvely folyás egy normálisnak nevezhető jelenség, ám sok nőt aggodalommal tölt el az, ha… Tovább: A menstruáció után lévő sárgás folyás betegségre is utalhat? »

Szúró alhasi fájdalom a menstruáció alatt?

Szúró alhasi fájdalom a menstruáció alatt?

A nők egyik része gond és fájdalom nélkül átvészeli a menstruációja néhány napját, ám vannak olyan nők is, akik bizony komoly kelletlenségeket tapasztalnak ilyenkor. Vannak akik erős fejfájásra, hányingerre panaszkodnak, de akad olyan is akinek nagyon erős görcsökkel kell megküzdenie. Mi a helyzet akkor, ha a menstruáció alatt, vagy épp… Tovább: Szúró alhasi fájdalom a menstruáció alatt? »

Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban

Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban

Talán nincs is olyan nő, aki élete során ne élte volna át a menstruációs ciklusa alatt történő kisebb-nagyobb rendellenességeket, akár felnőtt, akár kamaszkorban. Ha szerencsére más, komolyabb problémáról nem is volt szó sosem, de valószínűleg a vérzés pár napos késése már mindenkit érintett. A menstruációs zavarok okai számos tényezőre visszavezethetők,… Tovább: Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban »

Menstruációs zavar lelki okai

Menstruációs zavar lelki okai

Ma már az orvostudomány területén is elfogadott tényként kezelik, hogy a testi szinten megjelenő fájdalom és betegség gyakran lelki okokra vezethető vissza, és sokszor a lélek egyensúlyának helyreállításával a szervi betegség is javuló tendenciát mutat. Nincs ez másként a menstruációval járó kellemetlen tünetek, esetleg rendszeressé váló zavarok esetében sem. A… Tovább: Menstruációs zavar lelki okai »

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult az az információs oldal ahol mindent megtalálhatsz a menstruáció témájában. Cikkek, átfogó kategóriák, naptár, kalkulátor és még sok minden vár a menstruáció infó oldalon!

Menstruáció 2024