Cikkek a(z) Szakaszai és Menstruáció kategóriából

Az alhasi görcsök és a menstruációs ciklus szakaszai közt szoros összefüggés mutatkozik. Az alapvetően három-négy részre bontható folyamat ismerete rendkívül fontos a test működésének megértéséhez. A női szervezetben lezajló folyamatok közül a menstruációs ciklus szakaszai befolyást gyakorolnak a közérzetre, a hormonális működésre, a teljesítőképességre, valamint nem elhanyagolható módon a termékenységre is.

A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet?

A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet?

Minden nő életében előbb vagy utóbb, de beköszönt a menstruációs cicus rendszeres megjelenése. Vannak akik ezt nehézségként élik meg, hiszen sok kellemetlen tünettel jár náluk ez a néhány nap ( fejfájás, szédülés, hányinger, görcsölés ), ám van olyan is akinek a vérzésen kívül semmilyen más tünet nem jelentkezik a menzesze… Tovább: A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet? »

Menstruációs ciklus szakaszai, havi ciklusok

Menstruációs ciklus szakaszai, havi ciklusok

A serdülőkor befejeztével a nők menstruációs ciklusa állandóvá, ütemezhetővé és jól kiszámíthatóvá válik. A későbbiek során ezt csak időszakosan előforduló menstruációs rendellenességek, valamint várandósság zavarhatják meg, ám bizonyosan állítható, hogy a menstruációs ciklus minden egészségesen működő nő esetében ugyanazokra a szakaszokra osztható fel. Az általában 28 napig tartó menstruációs ciklustöbb… Tovább: Menstruációs ciklus szakaszai, havi ciklusok »

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult az az információs oldal ahol mindent megtalálhatsz a menstruáció témájában. Cikkek, átfogó kategóriák, naptár, kalkulátor és még sok minden vár a menstruáció infó oldalon!

Menstruáció 2024