0

Van a menstruáció és az ingerlékenység közötti összefüggés?

Minden bizonnyal már sok nő tapasztalta azoknak a bizonyos napoknak a kellemetlen hatását nem csak a testén, de a kedvén is. Nagyon is rá tudja nyomni a bélyegét a menstruációs ciklus egy nő mindennapjaira, sok esetben ráadásul már a vérzést megelőző napokban érezni lehet azt, hogy ingerlékenyebb, feszültebb az ember. A férfiak egy része sokszor kétségbe vonja a menstruáció és az ingerlékenység közötti kapcsolatot, és egyszerűen csak női hisztinek, női szeszélynek titulálják.

Van a menstruáció és az ingerlékenység közötti összefüggés?

Van a menstruáció és az ingerlékenység közötti összefüggés?

Van a menstruáció és az ingerlékenység közötti összefüggés? Számos vizsgálat készült már ennek a kérdésnek a megválaszolására, melynek eredményei azt mutatják, hogy van bizony! A menzeszt megelőző feszültségért, ingerlékenységért a hormonok a felelősek, melyek gyakran nem csak ezeket a tüneteket segítik elő, de szokványos szokott lenni az is, hogy a nő ezeken a napokon szédül, hányingerrel küzd, vagy épp sokkal fáradékonyabb, mint általában.

Mit lehet tenni, hogy a menstruáció során jelentkező ingerlékenység ne keserítse meg se a saját, se a környezetük életét? Mivel ez a tünet hormonális, így csak tudatosan lehet tenni az ellen, hogy eluralkodjon magukon a feszültség. Fontos, hogy jobban figyeljenek magukra ezeken a napokon, kényeztessék, jutalmazzák magukat apró dolgokkal, és próbáljanak meg száműzni a stresszt az életükből amennyire csak lehet.

Abban az esetbe, ha a környezetükben lévő férfiak ( férjük, párjuk ) a menstruáció alatt jelentkező ingerlékenységet csak hisztinek tekintik, nyugodtan hivatkozzanak arra, hogy ez tudományosan már bizonyított tény, így az ilyenkor jelentkező hangulatingadozást el kell viselniük, és türelmesebbnek, kedvesebbnek sem árt lenniük a nőkkel.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024