0

Szabad a csokoládé a menstruáció alatt!

A menstruáció alkalmával minden hónapban igen nagy hormonális változásokon megy keresztül a női test, így nem is kell meglepődni azon, hogy egyes lányok nehezebben viselik azokat a bizonyos napokat. A szélsőséges hangulatingadozások igen csak szembetűnőek lehetnek a környezetüknek is, ám az sem ritka ilyenkor, hogy egyesek majd megőrülnek egy jó kis adag csokoládéért!

Szabad a csokoládé a menstruáció alatt!

Szabad a csokoládé a menstruáció alatt!

Szabad a csokoládé a menstruáció alatt! Nem kell megijedni, ha kimondottan a menzeszt megelőző napokban kívánja valaki extra mód az édességet, ez egy teljesen normálisnak mondható jelenség. A szervezet ilyenkor jobban küzd a magnéziumhiánnyal, ami azt eredményezi, hogy jobban kívánjuk az édes ízeket.

Van még egy jótékony hatása a csokoládénak a menstruáció alatt, még pedig az, hogy dopamin hormont is erősíti, és ennek hála sokkal jobban érezhetik magukat a bőrükben. Nem véletlen mondják azt, hogy a csoki bizony boldogság hormon! Érdemes ilyenkor magasabb kakaó tartalmú csokoládékat választani, hogy gyorsan enyhíteni tudják az édesség hiányukat.

Akkor, ha a csokoládét mindennél jobban kívánják a menstruáció alatt, mindenképp egyenek is, ne vonják meg maguktól ezt a kis örömet. Fontos azonban, hogy a magnézium pótláskor ne csak az édességet részesítsék előnybe, hanem keressenek más magasabb magnézium tartalmú táplálékot is. Ilyen lehet például a hajdina vagy a zabkorpa is.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024