0

Szúró alhasi fájdalom a menstruáció alatt?

A nők egyik része gond és fájdalom nélkül átvészeli a menstruációja néhány napját, ám vannak olyan nők is, akik bizony komoly kelletlenségeket tapasztalnak ilyenkor. Vannak akik erős fejfájásra, hányingerre panaszkodnak, de akad olyan is akinek nagyon erős görcsökkel kell megküzdenie. Mi a helyzet akkor, ha a menstruáció alatt, vagy épp előtte néhány nappal szúró alhasi fájdalmat tapasztalnak?

Szúró alhasi fájdalom a menstruáció alatt?

Szúró alhasi fájdalom a menstruáció alatt?

Természetes a szúró alhasi fájdalom a menzesz idején? Abban az esetben, ha erős és folyamatos ez a fájdalom, bizony érdemes orvoshoz fordulni. A szúró alhasi fájdalom több betegségre is utalhat. Tünete lehet például a nemi úton terjedő Chlamydia okozta kismedence-gyulladásnak. A szúró alhasi fájdalomhoz párosulhat még ennél a betegségnél a rendszertelen vérzés is, ha ezt tapasztalja, akkor mindképpen nőgyógyászhoz kell fordulnia.

Abban az esetben, a menstruációja kimarad, vagy épp gyengébb a megszokottnál, és még szúró alhasi fájdalmat is érez, akkor elég nagy az esély arra, hogy erről egy méhen kívüli terhesség tehet. Ilyen esetekben nem szabad késlekedni, azonnal orvoshoz kell menni, ugyanis az élete is múlhat azon, ha sokat vár a cselekvéssel! Éppen ezért is fontos az, hogy rendszeresen vezessék menzeszük kezdetét és végét, ami által tisztába lesznek azzal, hogy mikorra is kell várniuk a vérzést.

A szúró, alhasi fájdalom tehát nem nevezhető a legtermészetesebb tünetnek a menstruáció alatt. Ha erősnek érzik a fájdalmat, akkor mielőbb orvoshoz kell fordulni, hiszen míg az erősebb görcsök normálisnak mondhatóak a menzesz alatt, addig ezek a tünetek más betegségnek is lehetnek az előjelei. Ezeket pedig általában gyorsan kell kezelni, mielőtt még komolyabb baj alakulna ki!

  
Iktatva: Zavar okai Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024