0

Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után?

A nők életében az egyik legszebb dolog az, mikor anyává válnak. A szülés utáni boldog babázással teli időszakkal kevés dolog érhet fel, még annak ellenére is, hogy az ember gyakran fáradt és nyűgös. A szülés után változó, hogy kinek mikor jön meg az első menstruációja, ahogyan az is eltérő, hogy kinek változik az erőssége, és kinek marad hasonló a terhesség előttihez.

Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után?

Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után?

Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után? Viszonylag gyakori probléma az a nők körében, hogy a szülés utáni menzesz jóval erősebb és több is, mint régen, és ez akár egy teljes évig is így maradhat. Egy idő után azonban mind az erőssége, mind pedig a mennyisége vissza áll a normál kerékvágásba az esetek többségben, így nem okoz tartós problémát a szülés utáni erős menstruáció.

Abban az esetben, ha a menstruáció erőssége a szülés után még több mint egy évvel is jelentősen eltérő a korábbihoz képest, vagy egyéb furcsaságot is észlel vele kapcsolatban, az lehet a legbiztosabb, ha felkeres egy nőgyógyászt a problémájával, hiszen lehet, hogy nem csak a hormonok tehetnek még minidig erről a kellemetlen tünetről. Az is lehet, hogy egy hormon tartamú fogamzásgátló módszerrel még ezen is lehet segíteni.

Természetesen vannak olyan nők is, akiknek sajnálatos módon fixen megmarad a szülés utáni erőssége a menstruációnak, és erősebb marad a korábbinál. Az, hogy ez minden esetben normális- e , csak az orvos tudja megmondani, így érdemes lehet a netes keresgélés után inkább őt felkeresni, hiszen csak ő adhat biztos és megnyugtató választ a kérdéseikre.

  
Iktatva: Szülés és terhesség Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024