0

Normális a menstruáció alatt megjelenő hüvelyi fájdalom?

Valószínűleg egy nőnek se kell bemutatni a menstruáció alatt megjelenő kellemetlenségeket és panaszokat. Ritkának és ugyanakkor szerencsésnek is lehet mondani azokat a lányokat és nőket, akiknek semmilyen problémájuk nem jelenik meg a menzeszük idején. A leggyakoribb panaszok általában az erős alhasi görcsök, a fejfájás és az ingerlékenység szokott talán lenni. Mi a helyzet akkor, ha hüvelyi fájdalmat érez valaki a vérzése idején?

Normális a menstruáció alatt megjelenő hüvelyi fájdalom?

Normális a menstruáció alatt megjelenő hüvelyi fájdalom?

Normális a menstruáció alatt megjelenő hüvelyi fájdalom? Ez a panasz is elég gyakorinak és szokványosnak mondható, hiszen számos nő érez kimondott hüvelyi fájdalmat a vérzése idején. Van, akinél ez enyhébb, de olyan is akad, akinél annyira erősek a tünetek, hogy igencsak megkeseríthetik azokat a bizonyos napokat a tulajdonosának. A nők testében a menzesz idején végbemenő hormonális változásoknak köszönhetően bizony ilyen kellemtelenségekkel is szembe kell néznie a nőknek.

Abban az esetben, ha a menstruáció alatt megjelenő hüvelyi fájdalom nem szűnik meg a vérzés elmúltával, és még erősödnek is panaszok, érdemes lehet már felkeresni egy nőgyógyászt, hiszen akár komolyabb gond is lehet a dolog hátterében, aminek feltétlen utána kell járni annak érdekében, hogy a panaszok megszűnjenek. Nem szabad elbagatellizálni a dolgot, mert akár gyulladás, vagy egy fertőzés is okozhatja a kelletlenséget.

Akkor viszont, ha csak a menstruáció alatt jelenik meg a hüvelyi fájdalom, és a menzesz végével el is múlnak a tünetek, akkor valószínűleg ez ” csak ” egy menstruáció okozta kellemetlenség. Amennyiben  még is aggódnának, hogy nem- e valamilyen komolyabb baj okozza a problémát, megnyugtatás képen nyugodtan fel lehet keresni az orvosát, hiszen a legbiztosabb és ugyan akkor legmegnyugtatóbb választ úgyis ő fogja  adni.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024