0

Mozgás a menstruáció alatt: szabad vagy nem?

A menstruáció alatt a nőknek gyakran nem csak a testüknek van szüksége egy kis feltöltődésre a fellépő kellemetlenségek miatt, de a lelküknek is. Mi is üdíthetne fel egy női lelket? Egy jó kis alvás, vásárlás, vagy akár egy jó kis csajos program. Ez nem minden, sokan el se hiszik, de a mozgás is igen csak élékítően hathat a testük mellett a lelkükre is!

Mozgás a menstruáció alatt: szabad vagy nem?

Mozgás a menstruáció alatt: szabad vagy nem?

Mennyire ajánlatos a mozgás a menstruáció alatt? Nyugodtan mozoghatnak a nők a menzeszük idején is, hiszen nem szabad hagyni, hogy a havi vérzésük bármiben is lekorlátozza Önöket. Sok esetben kimondottan jót is tehet, ha sportolnak ilyenkor is, hiszen egyes mozgáskombinációk előnyösen hathatnak a menstruáció miatt jelentkező panaszokra ( például az igencsak kellemetlen alhasi görcsölésre ).

Milyen mozgást szabad végezni a menstruáció alatt? Bármit, amit csak szeretnének. Igaz az úszást ki szokták hagyni ilyenkor a felsorolásból a nagyobb fertőzés veszély miatt, ám ennek ellenére ez sem tilos, hiszen egy jó minőségű tamponnal bármikor a vízbe merészkedhetnek. Így tehát nyugodtan futhatnak, aerobikozhatnak, vagy bármi mást is csinálhatnak, a lényeg, hogy jól essen Önöknek. Amint azonban jelez a testük, érdemes pihenni is kicsit.

A mozgást tehát nem kell, és nem is szabad kihagyniuk az életükből a menstruáció alatt, hiszen sok esetben jótékony hatását is megérezhetik. Amennyiben mégis bizonytalanok, vagy kérdésük lenne még, forduljanak nyugodt szívvel nőgyógyászukhoz!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024