0

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt nincs betét nálunk?

Mivel megfigyelhető jelenség az, hogy a mai lányok egyre korábban érnek, így jó ha már idejében megkezdik a szülők a nővé válásról a felvilágosítást. Hogy miért? Egyrészt, nem árt tisztába lenniük vele, hogy miért is távozik ilyenkor vér a testükből, másrészt elég kínos is tud lenni, ha épp nincs betét vagy tampon náluk.

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt nincs betét nálunk?

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt nincs betét nálunk?

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt nincs betét nálunk? Könnyen előfordulhat egy olyan lánynál, akinek még soha sem volt menzesze. Jó tudni, hogy mikor megjön a menstruáció, nem kezd azonnal ömleni a vér jobb esetben, így van idő egy barátnőnek vagy tanárnak szólni az iskolában, hiszen biztos tud valaki segíteni abban, hogy ne kerüljenek kínos helyzetbe az átázás miatt.

A legjobb azonban az, hogy ha nem kerülhetnek a lányok olyan helyzetbe, hogy nincs náluk se betét se tampon, hiszen a menstruáció már bármikor ” bekopogtathat ” egy 12- 13 éves lány életébe. Érdemes a szülőknek felkészülni, és együtt megvenni az első tisztasági betétet, és a gyermek táskájának egy rejtett zsebébe rakni néhányat, hátha nem pont otthon jön meg az első menzesz.

Az első menzesz idején jobb választás lehet a betét használata, hiszen könnyebben és gyorsabban is a megfelelő helyre lehet helyezni, mint egy tampont. A tampon megfelelő felhelyezését ugyanis meg kell tanulni, ami igényel azért némi gyakorlást a fiatal lányoktól.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024