1

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt jelentkezik a hüvelygomba?

Igaz lehet a mondás nagyon, mely szerint a menstruáció általában mindig akkor kopogtat be egy nőnél, mikor a legalkalmatlanabb az időpont. Lehet ez azért, mert éppen olyan programja lett volna, melyben akadályozza a vérzése, de persze az is lehet az ok, hogy épp egy betegséggel is meg kell küzdenie. Mi most azt a kérdést vizsgáljuk meg kicsit jobban, hogy mi a teendő, ha a hüvelygomba és a menzesz egyszerre következik be.

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt jelentkezik a hüvelygomba?

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt jelentkezik a hüvelygomba?

Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt jelentkezik a hüvelygomba? Viszonylag már jó hüvelygomba elleni kenőcsöket lehet kapni, akár recept nélkül is, ám a vérzés idején ezek használata kevésbé hatásos, hiszen a cél az lenne, hogy a kenőcs, vagy épp kúp bent maradjon, ám a vérzéssel folyamatosan ki fog ürülni. A kellemetlen tünetek azonban igen csak meg tudják keseríteni az ilyenkor rettentő hosszúnak érzett napokat, így mindenképpen kezelésre van szükség.

A menstruáció alatti hüvelygomba fertőzés miatt mindenképpen érdemes felkeresni egy orvost. Ezeken a napokon az lehet a legjobb, ha a szájon át bevehető gyógyszereket alkalmazzák, ám ezek szinte minden esetben recept kötelesek. A menzesz elmúltával pedig már jöhet is a szokásos kezelés, ám addig is legalább hat a már fentebb említett gyógyszer, így gyorsabban helyre jöhet az ember.

Nem kell tehát megijedni, ha a menstruáció alatt éri el a nőket a hüvelygomba, hiszen van megoldás így is a kezelésére. Annak, aki hajlamos strandolások, vagy épp nyilvános mosdók használata után a hüvelygombára, érdemes lehet a recept nélkül is kapható hüvelyi probiotikumok használata, hiszen rendszeres használata mellet akár meg is védheti a hüvelyt a fertőzések összeszedésétől.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Egy hozzászólás "Mit lehet tenni, ha a menstruáció alatt jelentkezik a hüvelygomba?"

  1. Szabó Barbara szerint:

    A kérdésem a következő lenne: Hüvelygombám van,viszont a napokban fogok menstruálni.Lehet tampont használni vagy nem ajánlott?

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024