0

Mit lehet tenni a szűnni nem akaró menstruációs görcsökkel?

Elég sok nő kénytelen szembe nézni minden hónapban a menzesze kellemetlen tüneteivel. Annak ellenére, hogy vannak olyan nők, akik a vérzésen kívül nem tapasztalnak egyéb tünetet, elég sokan viszont fájdalmas alhasi görccsel, migrén szerű fejfájással, vagy épp erős hányingerrel küzdenek. Az említett görcsölés tompítható valahogyan?

Mit lehet tenni a szűnni nem akaró menstruációs görcsökkel?

Mit lehet tenni a szűnni nem akaró menstruációs görcsökkel?

Mit lehet tenni a szűnni nem akaró menstruációs görcsökkel? Első körben mindenképpen érdemes házilag kezelni a problémát, és csak a legvégső esetben orvossághoz fordulni. Ha nagyon erős, már- már elviselhetetlennek érzik a szűnni nem akaró görcsöket, be lehet venni egy görcsoldó tablettát, ám rendszeres szedése nem javasolt, hiszen károsan hathat a máj működésére. Mik lehetnek akkor a természetes módszerek?

Abban az esetben, ha a szűnni nem akaró menstruációs görcsök keserítik meg az életüket a vérzésük idején, próbálják meg a meleg vizes borogatást. Megoldás lehet még a gyógyteák fogyasztása, valamint vannak direkt ilyen fájdalmak megszüntetésére kitalált tornagyakorlatok és légző gyakorlatok is. Érdemes odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is, valamint a megfelelő táplálkozás is javíthat a szűnni nem akaró görcsölésen!

Próbálják meg tehát a gyógyszeres kezelés előtt az össze általunk említett természetes praktikát, és csak ez után görcsoldókkal próbálkozni. Abban az esetben, ha minden hiába, és a menstruációs görcsök továbbra se akarnak szűnni, érdemes orvosnak is megemlíteni a problémát, hátha valami egyéb betegség húzódik a probléma hátterében.

  
Iktatva: Enyhítése Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024