0

Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása?

A nők általában 20 éves korukra jutnak el odáig, hogy a menstruációs ciklusuk fixen beáll, valamint kiismerik, hogy milyen jellegű és állagú szokott lenni a havi vérzésük. Ez azért is jó, mert ha változik az intenzitása, jellege, akkor lehet már gyanakodni, hogy valamilyen oka van annak, hogy már nem a régi a menzeszük. Érdemes minden estben utána járni a változásnak!

Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása?

Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása?

Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása? Vannak olyan nők, akik annak ellenére, hogy terhesek, még néhány alkalommal ” menstruálnak “, ám ennek intenzitása és mennyisége erősen eltér a megszokottól. Így aki azt tapasztalja, hogy valami változás történ a havi vérzésében, érdemes lehet vennie egy terhességi tesztet, hiszen ez is egy előjele lehet annak, hogy várandós a nő. Abban az esetben, ha a terhesség alatt hirtelenül, váratlanul jelentkezik vérzés, azonnal orvoshoz kell fordulni!

Az, hogy a menstruáció alatt a vérzés intenzitása eltérő lehet, természetes jelenség. Általában az első néhány napban szokott a legerősebb lenni a vérzés, majd ezek után fokozatosan csökkenni fog a menzesz intenzitása, így a távozó vér mennyisége is kevesebb lesz egészen addig, amíg teljesen meg nem szűnik. A legtöbb nőnél egy menstruáció 4- 7 napig tarthat, ám vannak extrémen rövid és hosszú menzeszek is.

Érdemes tehát figyelni mindig arra, hogy figyelmesen feljegyezzék nem csak a menstruációjuk elejét és végét a naptárban, de azt is, hogy mely napokon milyen intenzitású a vérzés. Így ha bármi változást, szokatlan dolgot vesznek észre a menzeszükkel kapcsolatban, akkor tudni fogják, hogy valami komoly oka is lehet a változásnak, és hasznos lehet felkeresni egy orvost.

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024