0

Mik a menstruáció leggyakoribb mellékhatásai?

A nők többsége viszonylag fiatalon szembesül a nővé válás jeleivel. A kamaszkorban kezdődő hormonális változások nem csak a lelket viselhetik meg, de a testet is. Miután a lányok elkezdenek menstruálni, általában a vérzésen túl a menzesz kellemetlen ” mellékhatásait ” is észlelik, amik azokat a bizonyos napokat akár nagyon meg tudják keseríteni.

Mik a menstruáció leggyakoribb mellékhatásai?

Mik a menstruáció leggyakoribb mellékhatásai?

Mik a menstruáció leggyakoribb ” mellékhatásai ” ? Talán nem a mellékhatás a legtalálóbb kifejezés a menzesz okozta kellemetlenségekre, ezért is raktuk idézőjelbe. Ám tény és való, hogy a menstruációt megelőző néhány napban már lehet érezni panaszokat. A leggyakoribbak ezek közül talán a fejfájás, szédülés, erős alhasi görcsölés, rossz közérzet, ingerlékenység.

Akármilyen hihetetlen, a nők jelentős részének vannak a menstruáció alatt panaszai, ám szerencsére ezek közül csak néhánynak annyira elviselhetetlen a menzesz okozta fájdalom, hogy orvoshoz is kell fordulnia a problémával. Míg a menstruációt megelőzően, és alatta is lehet tapasztalni a ” mellékhatásokat “, a vérzés elmúltával minden vissza zökken a normál kerékvágásba, és elmúlnak a panaszok.

Abban az esetben, ha a menstruációja elmúltával is folyamatosan éri a panaszokat, érdemes lehet felkeresni az orvosát, hiszen lehet, hogy ez már nem a hormonok játéka, hanem valamilyen szervi baj álla dolog hátterében. A legbiztosabb diagnózist az orvos tudja adni, így nem szabad ilyen helyzetben halogatni a felkeresését.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024