1

Menstruáció számítása: hogy a legegyszerűbb?

Ahhoz, hogy a menstruáció számítását meg lehessen oldani, nem árt tisztázni, hogy ilyenkor mi is zajlik le egy nő testében. A méhnek a belső rétege a méhnyálkahártya, ami a menzesz alatt bekövetkező hormonális hatásoknak köszönhetően a menstruációs ciklus idején megvastagodik, végül vérzés kíséretében távozik el a testből a hüvelyen keresztül. A kellemtelenségek elkerülésére érdemes már az első menzesznél is naptárba jelölni, hogy mikor jött meg, és múlt el a vérzés.

Menstruáció számítása: hogy a legegyszerűbb?

Menstruáció számítása: hogy a legegyszerűbb?

Ha ezt rendszeresen vezetik, akkor gyorsan ki lehet számolni, hogy az egyénnek milyen hosszú a ciklusa. Általában ez 24-30 nap szokott lenni, bár ez mindenkinél változhat még néhány napot. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a már fentebb említett méhnyálkahártya kiürüljön. A menstruáció számítása nem nevezhető túl bonyolultnak, hiszen a menzesz első napjához hozzá kell adni a ciklus átlagos hosszát, és így meg is kapjuk a következő vérzés várható időpontját.

Miért lehet fontos, hogy a menstruáció időpontját mindenki kiszámítsa? Egyrészt azért, hogy fel tudjon készülni a munkahelyen, vagy épp iskolában arra egy betéttel vagy tamponnal, hogy az nap meg fog jönni a vérzés. A teherbeesés tervezésénél is nagy segítség lehet, hiszen így meg tudják állapítani, hogy mikor is a legtermékenyebb a nő, így mikor van a legnagyobb esély arra, megtermékenyüljön a petesejt.

Ahhoz, hogy a menstruáció számítása tökéletesen megbízható legyen, nélkülözhetetlen az, hogy tisztába legyen a nő azzal, hogy hány nap is pontosan a ciklusa. Ehhez nyújt nagy segítséget a naptár vezetése, akár papíron, akár a manapság már online is elérhető elektronikus naptárak segítségével!

  
Iktatva: Naptár Címkék: , , , , , , ,

Egy hozzászólás "Menstruáció számítása: hogy a legegyszerűbb?"

  1. szili anita szerint:

    Üdvözlöm.
    április 8. jött meg most van május 6. még nem jellentkezett ez a 29. napom teszt negativ. mi lehet a probléma ?

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024