0

Menstruáció alatt melyik a jobb, tampon vagy betét?

A menstruáció alatt távozó vér ellen lehet tamponnal és betéttel is védekezni. Egyénenként változó lehet, hogy ezek közül melyik számukra a praktikusabb és a kényelmesebb. Mind a tamponnak, mind pedig a betétnek is vannak előnyei és hátrányai is, így ezeket mérlegelve érdemes eldönteni, hogy melyiket szeretné használni az ember.

Menstruáció alatt melyik a jobb, tampon vagy betét?

Menstruáció alatt melyik a jobb, tampon vagy betét?

Menstruáció alatt melyik a jobb, tampon vagy betét? Leginkább az első menzeszükön áteső lányok körében szokott ez a kérdés felmerülni. Egy ilyen téren ” kezdő ” lánynak könnyebb megoldást jelenthet a betétet használni, hiszen igazán egyszerű a fehérneműbe helyezni, és a védelem máris adott. Azonban mindig ott van a kérdés, nem- e elcsúszik, meggyűrődik, átengedi a vért, vagy épp csak látszik, hogy ott van.

A tampon használata a menstruáció során azért lehet sokaknak szimpatikusabb, hiszen amennyiben jól fel van helyezve, olyan érzés, mintha ott se lenne. Ezt persze meg kell tanulnia mindenkinek, hiszen rögtön az elején nem megy olyan könnyen. Jobb választás lehet a tampon a betéttel szemben azoknak, akik aktívan sportolnak, hiszen amennyiben ezt választják a lányok, akár úszni is mehetnek.

Sem a tamponnál, sem a betétnél nem szabad azonban elfelejteni, hogy a rendszeres csere elengedhetetlen a kellemetlen szagok és a fertőzések elkerülése végett. Mind a két lehetőségnél nagy már manapság a választék, így mind a betétetekből, mind pedig a tamponokból könnyen lehet választani nappalra is és éjszakára is.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024