0

Menstruáció a méheltávolítás után hogy alakul?

Sajnálatos módon az ember soha sem lehet nyugodt, hogy minden rendben van- e az egészségével. Még annak  ellenére is, hogy ha épp jól érzi magát, lehet hogy már egy alattomos betegség ott bujkál a szervezetében. A nőket is több féle probléma is sújthatja, például a méhet is, ami ugyebár a fontosan kötődik a menstruációhoz is. Mi történik, ha el kell távolítani a méhet?

Menstruáció a méheltávolítás után hogy alakul?

Menstruáció a méheltávolítás után hogy alakul?

Méheltávolításra általában akkor van szükség, mikor ezt a szervet jó vagy rossz indulatú betegség támadja meg. Általában vagy hasi műtét útján, vagy hüvelyi úton történik a műtét, ez attól függ, hogy milyen betegség a felelős a problémáért, valamint attól is, hogy mekkora a méh mérete. Sajnálatos módon annak ellenére, hogy a beteg élhet a betegség megszüntetése után, vannak negatív következményei is az eljárásnak.

Menstruáció a méheltávolítás után hogy alakul? A műtét elvégzése után a menstruáció nem fog többet jelentkezni, hiszen a méh központi része ennek a jelenségnek. De nem csak a menzesz fog eltűnni a nők életéből, de már teherbe sem eshetnek sajnálatos módon, így ha gyermeket szeretnének, más megoldásokon kell majd gondolkodniuk a későbbiekben.

Abban az esetben, ha ” csak ” a méhet távolítják el, a petefészket azonban nem, akkor nem kell tartani a  menopauzától. Sok helyen lehet olvasni, hogy a méheltávolítás leggyakoribb okának a miómát tartják. Ezt akár több féle módon is meg lehet próbálni kezelni, ám érdemes az orvosában megbízni, és ráhallgatni, amennyiben a méheltávolítást tartja a legbiztonságosabb megoldásnak.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024