0

Menstruáció és strandolás

Bár a nyári napok már a végüket járják, de hála a fedett élményfürdőknek, a víz élvezetéről a hűvösebb hónapokban sem kell lemondanunk. Az egyetlen dolog, ami azonban némileg kellemetlenné teheti a fürdőzést, az a menstruáció. Felesleges lenne azonban lemondani a pihenés ilyen formájáról, hiszen a menstruáció és strandolás egymástól nem merőben idegen fogalmak.

Mivel a vérzés idején méhszájad nyitottabb, így fokozottabb a fertőzésekre való hajlam,de a mai korszerű, vízforgatóval ellátott medencéknek köszönhetően ettől már a legtöbb esetben nem kell tartanod. Arra viszont mindenképpen figyelj oda, hogy tamponod a szokásosnál jóval gyakrabban cseréld, s így elkerülheted az igencsak kellemetlen foltok kialakulását.

Menstruáció és strandolás

Menstruáció és strandolás

Az úszás sem jelent gondot azokon a napokon sem, csak ügyelj a tamponcserére. Ha szívesen üldögélsz termálvízben, akkor különösen fontos ez, hiszen a menstruáció és strandolás ilyen formájának összekapcsolódásakor az alhasi vérbőség miatt vérzésed erősebb lehet a megszokottnál. Ha viszont nem tervezel több órás termálvizes lustulást, akkor egy húszperces fürdőzés még nem jelenti, hogy tamponod felmondaná a szolgálatot.

Élvezd minden napodat akkor is, amikor vérzésed tart, hiszen a kellő odafigyeléssel a menstruáció és strandolás kettőse is felejthetetlen élményekkel gazdagíthat! Ráadásul a meleg víz, és az úszás arra is képes, hogy enyhítsék görcseidet, ezzel elviselhetőbbé téve ciklusod e napjait.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024