0

Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt?

A menstruációval kapcsolatban gyakorinak  számítanak a szabad- e, és a mit szabad kezdetű kérdések. Sokan úgy vélik, hogy a menzeszük bizony korlátozhatja őket havonta néhány napban, hogy azt tegyék, amihez éppen a kedvük van. Rendszeresen előfordulnak például azok a kérdések is, hogy mennyire szabad mozogni, akár intenzívebben a menstruáció alatt.

Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt?

Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt?

Mennyire ajánlatos a mozgás a menstruáció alatt? Nem szabad, hogy bármiben is hagyjuk, hogy a menzesz  ” legyőzzön ” minket, hiszen az mellett, hogy nyugodt szívvel mozoghatnak, sportolhatnak a havi vérzésük alatt, még akár előnyösen is hathat az edzés. Vannak kifejezetten olyan mozdulatok, és gyakorlatok, melyek enyhíthetik a menzesz okozta fájdalmakat, arról nem is beszélve, hogy a lelküknek is jót tehet ezeken a napokon egy kiadós mozgás.

Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt? Amennyiben testük nem ellenkezik, semmi akadálya sincs az erősebb, intenzív mozgásnak sem, ám csak addig terheljék testüket, amíg jól esik az adott tevékenység, és nem jár fájdalommal, kellemetlenséggel. A nagyon intenzív mozgás, mint például a profi sportolóknál is, akár azt is eredményezheti, hogy bizonyos hormonok termelődése csökken, és a következménye  az lesz, hogy a menzesz vagy késni fog, vagy akár ki is maradhat.

Élvezzék tehát bátra a mozgás örömeit a menstruáció alatt is, hiszen mint már írtuk, nem csak a testet üdítheti fel, de a lelket is. Amennyiben bármilyen komolyabb kérdése lenne a témával kapcsolatban, forduljon bizalommal orvosához!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024