0

Mennyire igaz az, hogy a menstruáció alatt kevésbé ajánlott a hajfestés?

A nők a menzeszük idején kénytelenek bizonyos dolgokról lemondani. Azokon a bizonyos napokon az ember például kevésbé szívesen megy ki egy strandra, kevésbé van kedve úszni vagy épp sportolni a kellemetlen tünetek miatt. Mindezek mellet vannak még népi ” legendák “, hogy a menstruáció alatt sok minden nem is ajánlott. Ilyen lehet például a haj szőkítése, a szoláriumozás, vagy épp az egyszerű hajfestés is. Mi most a hajfestés rejtélyének járunk jobban utána.

Mennyire igaz az, hogy a menstruáció alatt kevésbé ajánlott a hajfestés?

Mennyire igaz az, hogy a menstruáció alatt kevésbé ajánlott a hajfestés?

Mennyire igaz az, hogy a menstruáció alatt kevésbé ajánlott a hajfestés? Vannak olyan oldalak, ahol azt lehet olvasni, hogy a havi vérzés idején tilos a hajfestés. Ez így kicsit erős túlzás, hiszen a fodrászok inkább csak nem ajánlják ezekben a napokban a haj festését, hiszen egyes nőknél a festék kevésbé fogja megfogni a hajat, mintha egy menzesz nélküli periódusba festené be a haját. Ennek pedig az a hormonális változás az oka, mely ilyenkor megy végbe a nők testében.

Sokan azonban úgy vélik, hogy mindez csak mende- monda, és valójában semmi köze a gyenge minőségű hajfestés eredményének a menstruációhoz. Ennek ellenére viszont egyeseknél igen is tapasztalható ez a probléma a menstruáció alatt, míg másoknál semmilyen befolyással sincs a havi vérzés a hajfestés eredményére. Talán minden vélemény attól függ, hogy kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban.

Nem tilos tehát a menstruáció alatti hajfestés, nyugodt ki is lehet próbálni, ám ha a végeredmény nem a várt lesz, nem kell azonnal a fodrászt vagy épp a hajfestéket hibáztatni, hiszen könnyen meg lehet az is, hogy a hormonális változás miatt nem lett sikeres a színe. Érdemes lehet, ha pár napot inkább várnak a fodrászkodással!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024