0

Mennyire ajánlatos a szőrtelenítés a menstruáció alatt?

Amikor egy nő menstruál, akkor bizony gyakran nem csinálhatja azt amit akar. Sokan ilyenkor nem szeretnek strandra, fürdőbe járni, hiszen nem csak hogy könnyebben össze lehet szedni egy kellemetlen fertőzést, de gyakran feszengenek is a nők, mert úgy érzik, hogy bármikor történhet velük egy kínos “baleset”, aminek következtében mindenki rájön arra, hogy épp menstruálnak. Mi a helyzet azonban a szőrtelenítéssel menzesz alatt?

Mennyire ajánlatos a szőrtelenítés a menstruáció alatt?

Mennyire ajánlatos a szőrtelenítés a menstruáció alatt?

Mennyire ajánlatos a szőrtelenítés a menstruáció alatt? Valljuk be, a szőrtelenítés alapjaiban nem túl kellemes élmény, különösen ha gyantázásról vagy épp epilálásról van szó. Abban az esetben, ha a menstruáció alatt végzik ezt, még érzékenyebb lehet  a bőrük, így az alapjaiban is sokszor fájdalmas szőrtelenítés még inkább kellemetlen lesz. De mi lehet ennek az oka?

A menstruációt megelőző napokban már olyan hormonális változások mennek végbe a nők testében, aminek köszönhetően például a bőr szerkezete is érzékenyebb lesz. A kozmetikusok azt tanácsolják, hogy érdemes a nőknek jobban odafigyelni a bőrükre a ciklusuk alatt, különösen a 21. napon. Ez nem azt jelenti, hogy menstruáció alatt a kozmetikusok nem szívesen végeznek szőrtelenítést, pusztán fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy nagyobb fájdalommal jár ezeken a napokon a gyantázás.

Érdemes tehát a menstruáció alatt elhalasztani a szőrtelenítést, és inkább a bőrük ápolására nagyobb figyelmet fordítani. Akinek még is halasztatatlan a szőrtelenítés menzesz idején, az inkább szóljon kozmetikusának, hogy gyantázás, epilálás előtt le tudják kezelni a szőrtelenítendő felületet egy bornyugtató készítménnyel.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024