0

Lehetséges lehet a menstruáció időpontjának megváltoztatása?

Sok nő éli meg teherként azt a néhány napot, amikor havonta jelentkező menstruációjuk megérkezik. Nem is csoda ez, hiszen elég sok kellemetlenséget is okozhat a menzesz, egyes nőknél például erős fejfájás, görcsölés, vagy épp szédülés tapasztalható, ám az sem ritka, hogy sokkal ingerlékenyebbek is lesznek a ciklusuk ezen idején. Vannak azonban, akik azért élik meg teherként a havi vérzésük jelentkezését, mert a legrosszabb időpontban kopogtat be, és mindent megtennének azért, hogy a menzesz időpontját megváltoztathassák.

Lehetséges lehet a menstruáció időpontjának megváltoztatása?

Lehetséges lehet a menstruáció időpontjának megváltoztatása?

Lehetséges lehet a menstruáció időpontjának megváltoztatása? Le kell mindenek előtt szegezni, hogy hosszútávon és rendszeresen nem szabad a női test természetes működését befolyásolni, ám néhány praktikával el lehet érni alkalmanként, hogy a menstruáció időpontját megváltoztassák. Az egyik lehetőség a fogamzásgátló tabletták szedése, hiszen ha előre akarják hozni a menzesz időpontját, akkor néhány tablettával előbb abba kell hagyni a szedését, míg ha késleltetni szeretnék, akkor tovább kell szedni. Lehetséges azonban, hogy hosszútávon így a gyógyszer hatóanyaga csökkenni fog.

A másik lehetőség arra, hogy megváltoztassák a menstruációjuk időpontját, ha ki próbálnak néhány népi praktikát. Ezek nem 100%- osan biztosak, ám egy kísérletet mindenképp megérnek. Itt van rögtön a citrom ” ereje “, melyet ha a várt menzesz előtt néhány nappal elkezdik használni, akkor előrébb lehet hozni az érkezését. Késleltetésére a paradicsomot ajánlják, hiszen olyan mende- monda is kering ezzel kapcsolatban, hogy ha sokat fogyasztanak belőle, akkor akár 2-3 napot is késhet a menzesz.

A menstruáció időpontjának a megváltoztatása lehetséges tehát, azonban nem ajánlott folyamatosan ezt a módszert alkalmazni, csak olyan alkalmakkor, mikor halaszthatatlan programjuk van, melyben a havi vérzésük csak az útjukat állná. Ilyen lehet például egy nyaralás, egy strandolás, vagy épp egy fontos vizsga is.

  
Iktatva: Előrehozása Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024