0

Lézeres szőrtelenítés menstruáció alatt: ajánlatos, vagy nem?

A nők a menzeszük idején jóval érzékenyebbek tudnak lenni. Nem csak lelkileg igaz ez, de gyakran a testükön is lehet érzeni, hogy a menstruáció miatt fájdalmasabbnak éreznek néhány dolgot. Ilyen lehet például a menstruáció idején történő szőrtelenítés is, ami annak ellenére, hogy nem tilos, még sem ajánlatos a már imént említett érzékenység miatt. Mi a helyzet a lézeres szőrtelenítéssel?

Lézeres szőrtelenítés menstruáció alatt: ajánlatos, vagy nem?

Lézeres szőrtelenítés menstruáció alatt: ajánlatos, vagy nem?

Ajánlatos vagy nem a lézeres szőrtelenítés menstruáció alatt? A lézeres szőrtelenítést sokan választják, hiszen néhány alkalmas kezelés után végleg megszabadulhatnak a szőrtől. Menstruáció alatt azonban nem ajánlják a kezelést végző szakemberek a lézeres szőrtelenítést, inkább azt tanácsolják, hogy a menzesz elmúltával végeztessék el.

Miért nem ajánlatos a lézeres szőrtelenítés, mikor menstruál valaki? Már a menzesz előtt néhány nappal erős hormonális változásokon meg keresztül a női test, aminek hála jóval érzékenyebbeknek a nők bőrén kívül bizony a szőrtüszők is. Ez pedig befolyásolni tudja negatív irányban a kezelés végeredményét is. Nem érdemes tehát ilyenkor elmenni a kozmetikushoz, és lézeres szőrtelenítést végeztetni.

Nem csak a lézeres szőrtelenítés végeredményét befolyásolhatja a menstruáció, de talán az amúgy sem igazán kellemes kezelést még fájdalmasabbá is teheti. Ennek az az oka, hogy a bőr szerkezete mint ahogy már fentebb is említettük érzékenyebb ezeken a napokon. Próbálják tehát az időpont kérésnél figyelembe venni a menzeszük érkezését is, és fordítsanak azokon a bizonyos napokon nagyobb figyelmet ápolására!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024