0

Irrigálás menstruáció alatt mennyire ajánlott?

A nemi szerv tisztán tartására nagyon oda kell figyelni, hiszen ha valaki elhanyagolja az ápolásukat, akkor nem tudják a hüvelyben lévő normál pH- t megőrizni. Fontos azonban, hogy konkrétan a hüvelybe nem szabad semmilyen szappanos vagy épp tusfürdős készítményt bejuttatni, hiszen ezek a szerek is fel tudják fordítani a hüvelyben található természetes egyensúlyt. Mi a helyzet a menstruáció alatt az irrigátorok használatával?

Irrigálás menstruáció alatt mennyire ajánlott?

Irrigálás menstruáció alatt mennyire ajánlott?

Irrigálás menstruáció alatt mennyire ajánlott? Mivel az irrigátorok kifejezetten a hüvely belső tisztítására vannak kitalálva, így segít megőrizni a természetes pH értékét. A menstruáció alatt azonban az orvosok nem ajánlják sem az irrigátor használatát, sem pedig azt, hogy a hüvelyt kimossák. Akkor viszont, mikor már a menzeszük végén járnak, az esetlegesen bent maradt alvadt vér darabkákat már ki lehet irrigálni a hüvelyből.

Ha irrigálni nem is szabad a menstruáció alatt, az nagyon fontos, hogy az alapvető higiéniára oda figyeljenek, hiszen a menzesz alatt sokkal könnyebben lehet összeszedni különböző fertőzéseket. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni arra, hogy mind a tampont, mind pedig a betétet folyamatosan cseréljék. Ne várják meg, hogy a betét vagy épp tampon átázzon, hiszen az mellett, hogy kellemetlen szaguk lehet, még át is üthet a vér a nadrágjukon, ami kínos pillanatokat is okozhat.

Maga az irrigátor két részből szokott állni. Egyik része maga a tartály, míg a másik egy cső, amit be kell vezetni a hüvelybe. A tartályba lévő tejsavas készítménnyel jól át lehet öblíteni a hüvelyt, használat után pedig nélkülözhetetlen a szerkezet fertőtlenítése. Panaszok nélkül elég lehet a heti kétszeri irrigálás is!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024