0

Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol!

Manapság megfigyelhető jelenség, hogy a fiatal lányok korábban érnek, mint régen, így jó, ha szülők és az iskola idejében elkezdi a felkészítésüket a nővé válás útján. Hogy miért? Mert jó, ha az első menstruáció nem meglepetésként éri őket, hanem már felkészülve várják azt a napot, mikor megjön majd először a menzeszük!

Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol!

Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol!

Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol! Jó szokás az iskolákban, hogy meghívnak orvosokat, vagy védőnőket egy órára, és ilyenkor ők mondják el, amit feltétlen szükséges tudnia a lányoknak a menstruációról, és az előadás végén még az orvos vagy védőnő válaszol is a feltett kérdésekre.

Nem csak az ilyen iskolai előadások esetében van már lehetőség arra, hogy az orvos válaszoljon az első menstruációval kapcsolatban felmerülő kérdésekre, hiszen már az interneten is lehet találni olyan online felületeket, ahol erre van lehetőség. Igaz, ez nem azonnali válasz lesz, de a működő oldalakon rövid időn belül megkapják a kérdéseikre a választ a kamasz lányok is.

Miért jó, ha az első menstruáció esetében az orvos válaszol? Azért, mert sok gyereknek kezdetben kínos lehet erről beszélnie a szülőjével, esetleg olyan kérdése van, amitől zavarba jönne, ha az anyukáját vagy az apukáját faggatná. Egy ” idegennel ” néha sokkal könnyebb ilyen dolgokról beszélni. Mindenesetre nagyon fontos az is, hogy előbb- utóbb a szülővel is meg tudja minden lány beszélni azt a folyamatot, amin  keresztül fognak menni

  
Iktatva: Az első Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024