0

Az epegörcs hasonló fájdalommal járhat mint a menstruációs görcs!

A menstruáció idején fellépő egyik legáltalánosabb tünet az alhasi görcsölés szokott talán lenni. A menzesz idején ez a fajta tünet is normálisnak tekinthető, akár csak számos egyéb kellemetlen panasz, hiszen a nők testében ilyenkor bekövetkező hormonális változás sok mindenre kihatással lehet. Nem csak a menstruáció okozhat azonban göcsölést az életük során, itt van például az epegörcs is, ami nagyon meg tudja keseríteni az életet.

Az epegörcs hasonló fájdalommal járhat mint a menstruációs görcs!

Az epegörcs hasonló fájdalommal járhat mint a menstruációs görcs!

Az epegörcs hasonló fájdalommal járhat mint a menstruációs görcs! Az epegörcs azonban nem válogat, nőknél és férfiaknál egyaránt felbukkanhat a probléma. Sok nő állítja, hogy kezdetben csak annyira fájt az epegörcsölés, mintha menzesz szerű fájdalmuk lenne, ám később pokoli kínokat tud okozni az epebetegség a tulajdonosának, így gyorsan rá lehet jönni, hogy itt bizony nem csak a menstruáció közeledik.

Mi válthatja ki az epegörcsölést? Azt lehet mondani, hogy nem kell sok annak, hogy valaki ezzel a panasszal találja szemben magát, hiszen egy zsírosabb, nagyobb adag étel elfogyasztása is már okozhatja azt, hogy a  simaizom erősebben görcsbe rándul. Éppen ezért feltétlen szükséges lehet az étkezés megváltoztatása annak, aki már tapasztalt egy kicsi menstruációhoz hasonló epegörcsölést, hiszen a zsírszegény életmód jótékony hatást fejthet ki.

Nem szabad túl könnyelműen venni az epeproblémákat, hiszen akinek volt már legalább egy komolyabb epegörcse, az bizony tudja mennyire fájdalmas is lehet ez a betegség. Sokan állítják, hogy javulást lehet elérni úgy, hogy reggelente, még éhgyomorra elfogyaszt egy kiskanálnyi extra szűz olívaolajat. A legfontosabb azonban mégis az, hogy a panaszok jelentkezése után rövid időn belül keresse fel orvosát!

  
Iktatva: Görcsök Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024