0

Amit a menstruáció alatt fellépő szédülésről tudni érdemes!

A menstruáció alatt a nők teste eltérően reagálhat a vérveszteségre. Vannak olyanok, akiknek semmilyen kellemetlen tünete nem jelentkezik ilyenkor, mindössze abból érzékelik, hogy rendszeresen betétet vagy tampont kell cserélniük. Ők tartoznak a szerencsésebb táborba. Hiszen vannak olyan nők akiknél számos koránt sem kellemes tünet lép fel menzesz alatt. Egyik ilyen panasz lehet a szédülés.

Amit a menstruáció alatt fellépő szédülésről tudni érdemes!

Amit a menstruáció alatt fellépő szédülésről tudni érdemes!

Mi lehet az oka annak, hogy számos nő küzd a szédüléssel ezeken a napokon? Általában ez a szédülés már a menstruációt megelőző napon jelentkezik, hiszen ilyenkor olyan hormonális változásokon megy keresztül a test, amik bizony sok esetben okoznak kellemetlen tüneteket. Nem csak a szédülés lehet ez, jó néhány nőnek szokott ilyenkor hányingere lenni, vagy épp erős, migrén szerű fejfájása. Sok esetben ezeket az alacsony vérnyomás is okozhatja.

Ami szerencsének mondható, hogy a menstruáció alatt jelentkező panaszok szinte minden esetben múlékonyak, így a szédülés is a menzesz végével megszűnik. Abban az esetben, ha még is megmaradna valamelyik kellemetlen tünete hosszabb távon, érdemes felkeresni egy orvost, és kivizsgáltatni magukat, hiszen csak így lehet kideríteni, mi lehet az oka a fennálló panaszoknak.

A menstruáció alatt jelentkező szédülést bizony nehéz kezelni, hiszen sok nő nem teheti meg ilyenkor, hogy egész nap csak pihen és fekszik. Az orvosok az olyan panaszok esetén, mint a szédülés, gyakran ajánlják védekezési formának az injekciós fogamzásgátlót. Nem csak a nem kívánt terhességtől óvja meg a nőt, de sok szédüléses, fejfájásos panaszt is enyhít, vagy épp teljesen megszüntet. Erről minden estben orvosánál érdeklődjenek!

  
Iktatva: Kezelés Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024