0

A szuperhold hatással lehet a menstruációra?

Az emberi szervezet működését sok minden befolyásolhatja. Egyik ilyen befolyásoló tényező lehet a Hold is. Sokan kételkednek ebben, hiszen nem egy kézzel fogható jelenségről van szó, sokkal inkább úgy vélik, hogy egyesek ezzel próbálják megindokolni azokat a dolgokat, amikre egyébként nem találnak kézzelfogható magyarázatot. Vajon a szuperhold hatással lehet a nők menstruációs ciklusára is?

A szuperhold hatással lehet a menstruációra?

A szuperhold hatással lehet a menstruációra?

Első körben nem árt azt letisztázni, hogy mi is az a szuperhold. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a Hold egy ellipszis pályán kering a föld körül. Amikor a lehető legközelebb van hozzánk, jóval nagyobbnak tűnhet, mint általában. Abban az esetben, ha ilyenkor még telihold is van, akkor nevezzük a Holdat szuperholdnak. Egyesek szerint ez a nevezés nem állja meg a helyét, hiszen egyszerűen csak telihold van ilyenkor, nem pedig “szuperhold”.

Mint az közismert, a Hold hatása a nők menstruációs ciklusának kapcsán figyelhető meg. Lehet számolni ezt a ciklust a Hold keringési ideje szerint is, ami nagyjából 28 nap szokott lenni. De hogyan is lenne hatással egy esetleges szuperhold a menstruációra? Az asztrológusok szerint a Hold bizonyos befolyással bír az ösztrogénre, ami a nő “legnőiesebb” hormontermelődése. Éppen ezért sokan próbálkoznak teliholdkor a teherbeeséssel.

Azt, hogy pontosan milyen hatással van egy esetleges szuperhold a menstruációra nem lehet pontosan megmondani, ám az biztos, hogy sokan hisznek abban, hogy a Hold bizony befolyásolja az emberi szervezet működését, nem csak a menzesz kapcsán, de sokan panaszkodnak ilyenkor fáradékonyságra, vagy épp arra, hogy nem tudnak aludni. Érdemes utána olvasni jobban a témának asztrológiai oldalakon, hiszen még sok érdekes dolgot tudhat meg mind a szuperholdról, mind pedig a Hold hatásairól.

  
Iktatva: Teherbeesés Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024