1

A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet?

Minden nő életében előbb vagy utóbb, de beköszönt a menstruációs cicus rendszeres megjelenése. Vannak akik ezt nehézségként élik meg, hiszen sok kellemetlen tünettel jár náluk ez a néhány nap ( fejfájás, szédülés, hányinger, görcsölés ), ám van olyan is akinek a vérzésen kívül semmilyen más tünet nem jelentkezik a menzesze alatt. Sokan azt gondolják, hogy mivel ilyenkor vér távozik a nők testéből, ez csak piros színű lehet, és ha nem olyan, akkor ott bizony betegség is lehet a háttérben.

A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet?

A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet?

A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet? A válasz egyértelműen nem, hiszen a vér színe mindenkinél változik a menzesz alatt. Azokon a napokon, mikor bővebb a vérzés, több folyadékot tartalmaz a menstruációs folyadék,éppen ezért élénkebb piros a színe ahhoz képest, mint a menzesz végén. A menstruációs ciklus végén a vér már jó néhány a méhben előforduló nyálával vegyül össze, amik szintén kiürülnek a szervezetből.

Ezeken a napokon már a vérzés színe sokkal inkább barnás lehet a már említett nyálkáknak köszönhetően. Ettől tehát nem kell soha megijedni, ez egy természetes jelenség, és általában semmilyen rendellenességre sem utal. Vannak olyan nők, akiknél már az elején is barnás vérzés jelentkezik. Ez sem lehet gond, hiszen ilyenkor még kevesebb vér távozik, és épp elegendő ideje van bebarnulnia, még kijut a hüvelyből.

Akkor is lehet menstruációs vérzés színe barna, ha épp egy kicsit több ideig van a betétben. Vannak azonban olyan estek is, amikor a színe, vagy épp állaga a menzesznek utalhat valamilyen problémára. Sok olyan nő van, akinek a menstruációja során apró kis rögök, vércsomók is távoznak. Ha ezek sűrűn és nagy mennyiségben jelentkeznek váratlanul, érdemes lehet orvost felkeresni, hogy kiderítse mi lehet az oka!

  
Iktatva: Szakaszai Címkék: , , , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruációs vér színe mindig csak piros lehet?"

  1. Krutilla Panna szerint:

    Jó napot! A kérdésem ! Ha megjött a havi vérzésem akkor lehetek terhes ? Párommal nem rég volt az első együttlétem , védekeztunk minden rendben volt én megis aggódók e végett ! Válaszát előre is köszönöm ! Üdvözlettel ;Panna

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024