0

A menstruáció utáni száraz hüvely természetesnek mondható?

A nők többségének gond nélkül zajlik le a menzeszük. Semmilyen kellemetlen tünetet sem tapasztalnak a vérzésükön kívül. Vannak azonban olyan nők is, akik megsínylik azt a néhány napot minden hónapban, amíg menstruálnak. Sokak már a menzeszt megelőző napokban érzik a néha fájdalmas tünetekből, hogy hamarosan megjön a vérzésük. Van, akinek erősen görcsöl a hasa, van aki hányingerrel küzd, de olyan is akad, aki erős szédülést tapasztal. Mi a helyzet a menstruáció után?

A menstruáció utáni száraz hüvely természetesnek mondható?

A menstruáció utáni száraz hüvely természetesnek mondható?

Elég sok nő tapasztalta már, hogy a menzeszük végeztével rendkívül száraz a hüvelyük. Ez egy normálisnak mondható állapot a vérzést követő néhány napban. A hüvelyváladékot is bizony a szervezetben lejátszódó hormonok befolyásolják, így a menstruáció utána száraz hüvely, peteérést megelőzően sűrű hüvelyváladék, míg  ovulációkor kevésbé sűrű hüvelyváladék tapasztalható. Így akár a hüvelyváladék is lehet az alapja a menzesz számításának.

Abban az esetben viszont, ha a száraz hüvely érzését nem csak a menstruáció utáni néhány napban tapasztalják, érdemes orvoshoz fordulni, hiszen ez akár egy betegségre is utalhat. Elég kellemetlen lehet száraz hüvellyel a szexuális együttlét is, hiszen nem csak fájdalmas, de még akár kivitelezhetetlen is lehet a behatolás. Szintén betegségre utalhat, ha a hüvelyváladék színe vagy szaga megváltozik.

Nem kell tehát aggódni akkor, ha a száraz hüvely érzete csak a menstruáció utáni néhány napban jelentkezik, hiszen ez csak a hormonális változásoknak tudható be. Folyamatos szárazság esetén viszont orvoshoz kell fordulni, és gyors megoldást találni erre a tünetre. Hosszútávon nagyon sok kellemetlenség adódhat a száraz hüvely okozta problémából, melyet jobb gyorsan kezelni.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024