0

A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése?

A menstruáció idején fokozottabban kell figyelni a megfelelő higiéniás tisztálkodásra, hiszen a távozó vér kimossa a hüvelyben találhatós savas flórát, aminek hatására könnyebben össze lehet szedni egy fertőzést. Sok fiatal lány és nő érzi úgy, hogy a menzesze alatt kellemetlen szagúak, és ezt mások is érzik, ám ha megfelelően tisztálkodnak, és rendszeresen cserélnek betétet vagy épp tampont, ettől nem kell tartani. Mi a helyzet azonban akkor, ha a menstruáció után jelentkezik a kellemetlen szag?

A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése?

A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése?

A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése? Akár az is lehet, hiszen a menzesz elmúltával még egy kisebb mennyiségű vér maradt a hüvelyben, melynek a következménye lehet egy kis kellemetlenebb szag. Akkor, ha ilyenkor sportolnak, vagy épp egy szűkebb fazonú nadrágot viselnek, még inkább intenzívebb lehet az ” illat “. Amint a már említett vér távozik a hüvelyből, meg kell szűnni a kellemetlen szagnak is vele együtt.

A menstruáció után jelentkező szag lehet azonban annak is a jele, hogy egy fertőzést szedtek össze. Mivel ilyenkor ez könnyebben megtörténhet, hiszen kevésbé ellenálló a szervezet, nem kell megijedni, hiszen egy gyógyszeres kezelés gyorsan orvosolhatja a problémát. Amennyiben a kellemetlen szag mellé még színes és bő folyás is párosul a menstruáció után, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, hiszen egyértelműen valamilyen fertőzést kaptak el.

A menstruáció idején, így utána is, a megfelelő tisztálkodással sokat tehetnek a kellemetlen szagok ellen. Érdemes a havi vérzés elmúltával néhány napig még tisztasági betétet használni, hiszen ez is megakadályozhatja a kelletlen szagok terjedését. A kellemetlen szag tehát utalhat egy természetes tisztulásra és egy betegségre is, ám lehet az is az oka, hogy valaki nem tisztálkodik megfelelően.

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024