0

A menstruáció után jelentkező hányinger mire utalhat?

Nem csak a menstruáció előtt és alatt jelentkezhetnek kellemetlen tünetek egy nőnél, de akár utána is. Egy ciklus alatt a következő tünetek nevezhetőek gyakorinak, különösen a menzeszt megelőzően: a derékfájás, a szédülés, az ingerlékenység, vagy épp az alhasi görcsök jelentkezése. Mi a helyzet, ha a tünetek, például a hányinger a menstruáció után jelentkezik?

A menstruáció után jelentkező hányinger mire utalhat?

A menstruáció után jelentkező hányinger mire utalhat?

A menstruáció után jelentkező hányinger mire utalhat? A hányinger is, akár csak a már fentebb említett panaszok többsége akkor nevezhető normálisnak, ha a menzeszt megelőzően jelennek meg. A menstruációs ciklus alatt végbemenő hormonális változások sok minden furcsaságot okozhatnak egy nőnél, így a menzesz utáni hányinger is nevezhető normálisnak. Nem kell tehát egyből megijedni és orvoshoz szaladni, annak ellenére, hogy sokan ilyenkor megijednek, nehogy egy nem kívánt terhességre utaljanak a jelek.

Abban az esetben, ha a menstruáció utáni hányinger erősödik, folyamatosnak mondható, és még esetleg párosul egyéb panaszokkal is, érdemes felkeresni az orvosát, mert lehet valamilyen vírusos betegség is a dolog hátterében. Sokan azt gondolják, hogy a havi vérzés jelenléte kizárja a terhességet, ám ha erősödik a menstruáció utáni hányinger, émelygés, szükséges lehet egy terhességi teszt elvégzésére is, hiszen egyes nőknél ilyenkor is megjön a menzesz.

Amennyiben aggódik a menstruáció utáni hányinger miatt, mivel eddig nem volt ilyen panasza, mindenképp forduljon szakemberhez, hiszen pontos diagnózist csak ő fog tudni adni. A folyamatos hányinger igencsak megnehezítheti egy ember hétköznapjait, így hosszútávon mindenképp érdemes lehet kivizsgáltatni, hogy csak egy hormonális tünet- e, vagy valami komolyabb baj is húzódhat- e a dolog hátterében.

  
Iktatva: Kezelés Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024