0

A menstruáció után jelentkező fehér folyás normálisnak tekinthető?

A nőknek egészen szélsőségesen is különbözhet a menstruációs ciklusuk. Vannak olyan nők, akik panasz nélkül pár nap alatt letudják a női problémájukat, azonban olyanok is akadnak, akik a kellemetlen tünetek miatt alig várják, hogy véget érjen a havi vérzésük. Sok olyan tünet van, amik ha a menstruáció után jelentkeznek, aggodalommal töltik el a nők többségét, ilyen lehet például a fehér folyás jelentkezése is.

A menstruáció után jelentkező fehér folyás normálisnak tekinthető?

A menstruáció után jelentkező fehér folyás normálisnak tekinthető?

A menstruáció után jelentkező fehér folyás normálisnak tekinthető? Abban az esetben, ha a fehér folyás mellé nem társul egyéb panasz, és a szaga se nevezhető kellemetlennek, akkor normálisnak számít ez a jelenség. Ez a folyás lehet több is, és kevesebb is, ez egyénenként eltérő lehet, ám szinte minden nőnél tapasztalható ez a ” tünet” a menstruációk között, így érdemes ilyenkor tisztasági betétet használni.

Mi lehet az oka a menstruáció után jelentkező fehér folyásnak? Általában a menstruációs ciklus 12. -15. napján szokott ez a folyás jelentkezni, így köze lehet az ilyenkor történő tüszőrepedésnek is ehhez. Akkor sem kell megijedni, ha nem csak átlátszó folyást tapasztalnak a fehérneműjükön, hiszen ha halványan sárgásabb a színe, még az is normálisnak tekinthető. A menstruáció után tehát ez a tünet nem utal semmilyen betegségre sem!

Abban az esetben, ha a menstruáció utáni fehér folyás mennyisége nagyobb, mint a megszokott, és esetleg a színe is már ” rendellenesnek tekinthető “, akkor érdemes felkeresni egy szakorvost, hiszen ezek a tünetek bizony egy fertőzésre is utalhatnak. Egy fertőzést pedig igen is kezelni kell gyógyszeresen, nem lehet úgy hozzáállni, hogy majd magától elmúlik, hiszen akár komolyabb következményei is lehetnek annak, ha elmulasztanak egy nőgyógyászt felkeresni a panasszal.

  
Iktatva: Kezelés Címkék: , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024