0

A menstruáció után jelentkező alhasi fájdalom több mindenre utalhat!

A menstruáció előtt egy nőnél gyakran jelentkeznek kellemetlenebbnél kellemetlenebb panaszok, amik szokványosnak mondhatóak. Sok nőnek ezek a tünetek jelzik, hogy hamarosan meg fog jönni a havi vérzésük. Az ilyenkor leggyakrabban jelentkező tünetek az alhasi fájdalom, görcsölés, fejfájás, ingerlékenység vagy épp a szédülés. A menstruáció elmúlta után is egyeseknél marad még pár napig néhány kellemetlenség, ám ezek el szoktak múlni jobb esetben probléma nélkül.

A menstruáció után jelentkező alhasi fájdalom több mindenre utalhat!

A menstruáció után jelentkező alhasi fájdalom több mindenre utalhat!

A menstruáció után jelentkező alhasi fájdalom azonban több mindenre is utalhat! Ez egy nem átlagos panasz, hiszen a menzesz elmúltával a görcsölésnek múlnia kell. Így ha valakinél a menstruáció után is erős, szűnni nem akaró alhasi fájdalom tapasztalható, akkor azért már nem a hormonokat kell hibáztatni, hanem azonnal orvoshoz menni, hiszen ez egy betegség jele is lehet.

Milyen betegségre utalhat a menstruáció után jelentkező erős alhasi fájdalom, görcsölés? Lehet egy nőgyógyászati betegség is, de akár egy egyszerű felfázásnak is lehet a tünete. Amennyiben a fájdalom mellé még egyéb tüneteket is észlel, mint például gyakori vizelési inger vagy színes hüvelyváladék, muszáj lesz felkeresni az orvosát, hogy minél előbb megkaphassa a szükséges kezelést. Nem szabad sok időt várni, hiszen az mellett, hogy akár napokig is kínozhatják az alhasi fájdalommal járó kellemetlenségek, még akár súlyosbodhat is az állapota.

Nem feltétlen kell azonban a menstruáció után jelentkező alhasi fájdalom esetén megijedni, hiszen ha csak 1- 2 napig észleli, és komolyabb panaszok nélkül átvészelik, akkor akár hormonális változás is közrejátszhat. Akkor viszont, ha nem szűnik, és rosszabbodik, vagy a már fentebb említett tünetek is párosulnak mellé, ne habozzanak orvoshoz fordulni.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024