0

A menstruáció után is teherbe lehet esni?

A nőkben, különösen a fiatal kamaszlányokban sok tévhit él a teherbeeséssel kapcsolatban. Tény és való, sok minden függ attól, hogy a menstruációs ciklus alatt pontosan mikor is történik az együttlét, ám nem szabad hinni a mendemondáknak ilyen téren, hiszen nagyon komoly, akár egy életet megváltoztató döntés is lehet a következménye egy felelőtlen együttlétnek. Az egyik ilyenkor felmerülő kérdés a menstruáció utáni teherbeesésről szokott felmerülni.

A menstruáció után is teherbe lehet esni?

A menstruáció után is teherbe lehet esni?

Vajon a menstruáció után is teherbe lehet esni? Sokan erre azt szokták válaszolni, hogy csak akkor nem lehet teherbe esni, ha nem él valaki nemi életet. Van benne igazság, hiszen a menstruációs ciklus alatt bármikor, így a menstruáció után is  teherbe lehet esni, ha nem védekeznek megfelelően a pár tagjai. Sokan mondják, hogy a menstruáció után közvetlenül felesleges védekezni, hiszen ilyenkor nem termékenyíthető meg a petesejt, azonban nem szabad bedőlni az ilyen alaptalan tévhiteknek.

Mi lehet az oka annak, hogy sokan úgy vélik, hogy a menstruáció után nem lehet teherbe esni? Az igaz, hogy ilyenkor kevesebb az esélye a megtermékenyülésnek, hiszen a nők a ciklusuk közepén a legtermékenyebbek, de egy spontán peteérés bármikor megvalósulhat, így a teherbeesés is megtörténhet. Annak aki kételkedik, érdemes itt, az interneten is nézelődni különböző teherbeeséssel foglakozó oldalakon, hiszen sok olyan történetbe bele lehet botlani, ahol a nők a menstruáció után 1- 2 nappal estek teherbe.

Még ha nem is sok az esélye, de a menstruáció után is teherbe lehet esni, ha nem védekezik az ember. Vannak nők, akiknek közvetlenül akár a menstruáció után is lehet peteérése, ennek megállapítására szokták javasolni az ovulációs tesztet, vagy a hőmérőzés módszerét. Ám a legbiztosabb az, hogy ha nem kívánnak szülők lenni még egy darabig, akkor folyamatosan védekeznek az együttlétek alatt.

  
Iktatva: Szülés és terhesség Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024