0

A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés?

A hormonális változásoknak hála, amik a nő testben mennek végig az egyes ciklusok alatt, számos tünet vagy épp panasz jelentkezhet a menstruáció előtt, alatt, vagy akár után is. Vannak olyan nők, akik erős alhasi görcsölést tapasztalnak, vannak akiknek erős, migrén szerű fejfájásuk van, de olyan is akad, aki erőteljesen felpuffad. Ezek a tünetek a menzesz elmúltával általában elmúlnak. Mi a helyzet akkor, ha pecsételő vérzés jelentkezik a menstruációk között?

A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés?

A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés?

A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés? Igen, elő szokott fordulni egyes nőknél, és fiatal lányoknál, ám ennek a panasznak számos oka lehet. Az egyik oka lehet a pecsételésnek a menstruáció előtt, az a peteleválás. Az ilyenkor jelentkező pecsételő vérzés néhány napig teljesen normálisnak mondható. Jó ha a nők tisztába vannak azzal,  hogy mikor is van pontosan a peteérésük, így ilyenkor tudni fogják, hogy nem betegség áll a kis vérzés hátterében.

Egy másik ok lehet még a menstruációk közötti pecsételő vérzésre a fogamzásgátlók használata. Lehet ez tabletta, vagy épp spirál is, mindegyik típusnál ami hormonális hatású, jelentkezhet ez a tünet. Általában a pecsételés akkor kezdődik, mikor elkezdik használni valamelyik fogamzásgátló módszert, de ez pár hónapon belül megszűnik, és akkor is tapasztalható, mikor abbahagyják valamilyen okból kifolyólag a használatukat.

Nem csak a menstruációs ciklusok alatt fordulhat elő pecsételő vérzés, hanem terhesség alatt is. A terhesség elején ez egy szokványos tünetnek tekinthető, ám érdemes vele mindig orvoshoz fordulni, nehogy véletlen méhen kívüli terhesség, vagy egy esetleges vetélés álljon a pecsételő vérzés hátterében. A kicsi mennyiségtől nem kell megijedni, ám inkább menjen feleslegesen az ember orvoshoz, mintsem valami komolyabb baj történjen!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024