1

A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat?

A nők testében minden hónapban végbemenő hormonális változásoknak hála sok tünetet jelentkezhet egy menstruációs ciklus alatt. Sokaknak az lehet a megszokott, hogy a menzesz előtt érzi ezeknek a panaszoknak a többségét, ám akadnak olyan nők és lányok is, akik a havi vérzésük elmúlta után is észlelnek bizonyos kellemetlenségeket. A fájó, feszülő mell érzése is nevezhető megszokott menstruációs tünetnek, különösen még a menzesz előtt.

A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat?

A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat?

A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat? A már fentebb is említett hormonális változásoknak hála sok nőnél a fájó mell érzése jelzi, hogy hamarosan meg fog jönni a vérzésük. Tehát, ha a menzesz előtt van ez az érzés, akkor az természetes jelenségnek mondható. Más lehet azonban a helyzet, ha a menstruáció után érzik a mell feszülést fájdalmasnak, hiszen a terhesség egyik előjele is lehet ez a panasz.

Jogos a felvetés, hogy ha menstruáció után fáj a mellük, akkor hogy lehetnének terhesek, hiszen a menzesz az egyik legbiztosabb jel arra, hogy nem történt sikeres megtermékenyítés. Egyes nőknél viszont a havi vérzés még hónapokig is jelentkezhet akkor is, ha a várandósak. Abban az esetben, ha a menstruációjuk időtartama rövidebb volt, és más jellegű mint szokott, és még utána a mellük is fájni, feszülni kezd, érdemes elgondolkodni azon, mikor vegyenek a biztonság kedvéért egy terhességi tesztet.

A menstruáció utáni fájó és feszülő mell tehát lehet a hormonok játéka is, de akár egy terhesség első jele is. Aki biztosra akar menni, hogy nem vár babát, annak érdemes a reggeli első vizeletből tesztelnie egyet, hiszen csak így derülhet fény az igazságra. Akkor, ha kiderül nem terhesek, de a fájó mell érzése hosszútávon is megmarad, mindenképp forduljanak orvoshoz, hogy kiderítsék mi húzódhat a kellemtelen panasz hátterében.

  
Iktatva: Terhesség Címkék: , , , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat?"

  1. Horváthné Karolina szerint:

    Szép napot kívánok. Karolina vagyok, 42 éves. A közelmúltban voltam, nőgyógyászati rákszűrésen az eredményt még várom. A szakorvosnál felmerült, hogy esetemben elkezdődött a menopauza, én vetettem fel de a doktor úr, azt mondta ez még korai. Sajnos fogalmam nincs, a tüneteim akkor mire is utalhatnak, kb 1 éve folyamatosan fájnak, feszülnek a melleim a menstruációt követő, 3. naptól. Terhes nem vagyok, de már belefáradtam ebbe az állapotba. Egészen amíg, el nem múlik a vérzésem addig fáj, jön 2-3 nap amikor jó, semmi nem fáj miután elmúlt a vérzésem azután kezdődik előről. Fáj, megnagyobbodik, feszül mindkét mellem. Kaptam, Mastodynon cseppeket, szedem is de semmi változás. Kérem, segítsenek kideríteni mi lehet a problémám. Köszönöm! Karolina.

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024