0

A menstruáció szerű görcsök minden nőnél jelentkeznek?

A menstruációt nem minden nő éli meg a mondás szerint is “nehéz napoknak”. Vannak olyan nők, akiknek a vérzésen kívül bizony semmilyen egyéb tünete se jelentkezik. Nincs se hányingere, se fejfájása, se menstruáció szerű görcse sem. Szerencsések ezek a nők, hiszen ezek a panaszok nem csak kellemtelenek lehetnek, de bizony fájdalmasak is. A menstruációs görcsök például kimondottan erősek is lehetnek, ami sok lánynak keseríti meg az életét.

A menstruáció szerű görcsök minden nőnél jelentkeznek?

A menstruáció szerű görcsök minden nőnél jelentkeznek?

Vannak azonban olyan szerencsés nők is, akik egyáltalán nem éreznek menstruáció szerű görcsöt sem hastájékon, sem pedig deréktájékon. Akiknél viszont jelentkeznek ezek a görcsök a menzesz alatt, azoknál lehet ez enyhe lefolyású, de sajnos lehet nagyon erős és fájdalmas is. Vannak hála ég azonban olyan praktikák, amikkel a menstruáció okozta görcsöket lehet tompítani.

Hogyan lehet a menstruáció szerű görcsök ellen hatékonyan küzdeni? Az orvosok ilyenkor első sorban az otthon is megoldható tippeket adják. Vannak például direkt erre kitalált tornagyakorlatok, melyekkel jelentősen javítani lehet a görcsölésen. Szokták még javasolni a forró fürdőt, vagy épp a meleg vizes palackot, melyet a hasra kell tenni. Sokat segíthet még az étkezés megváltoztatása, valamint a pozitív hozzáállás is a menstruáció okozta görcsökön.

Abban az esetben viszont, ha ezek a menstruáció szerű görcsök nem enyhülnek, és megkeserítik hosszú távon a nő dolgát, érdemes orvost is felkeresni. Egy alapos kivizsgálás senkinek sem árthat, pláne ha találnak megoldást erre a problémára. Vannak olyan fogamzásgátló gyógyszerek, melyeknek hála ezek a görcsök teljesen megszünhetnek, ezekről azonban mindig, minden esetben kérje ki nőgyógyásza véleményét!

  
Iktatva: Enyhítése Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024