0

A menstruáció szüneteltetése lehetséges?

Két féle táborra is lehetne osztani a nőket a menstruációjukat illetően. Van az egyik csoport, akiket nem zavar a havi vérzésük, mivel semmilyen panaszuk, és kellemetlen tünetük nincs a menzeszük alatt. Van azonban a másik csoport, akik minden hónapban komoly görcsökkel, bő vérzéssel, vagy épp szédüléssel küzdenek havi pár napot. Az viszont biztos igaz mind a két csoportra, hogy volt már olyan, amikor nagyon rossz időpontra várták a menstruációjukat, és arra gondoltak, de jó lenne szüneteltetni.

A menstruáció szüneteltetése lehetséges?

A menstruáció szüneteltetése lehetséges?

A menstruáció szüneteltetése lehetséges? Kényes kérdés ez. Az aki fogamzás gátlót szed, kicsit akár tud sakkozni néhány nappal. Mivel a gyógyszert 21 nap szedés után 7 napig szüneteltetni kell, így akár néhány nappal korábban abba lehet hagyni, hogy hamarabb érkezzen meg, és a tervezett programra már vége is legyen. Arra is van lehetőség, hogy nem hagyják ki a 7 nap pihenőt a gyógyszer szedésében, és akkor nem lesz menzeszük az adott hónapban.

Ez is egy lehetőség a menstruáció szüneteltetésére, ám az orvosok nem ajánlják folyamatosan ezt a módszert. A nő szervezetének sem tesz jót, arról nem is beszélve, hogy félni lehet, hogy az össze- vissza szedés akár gyengítheti is a gyógyszer fogamzás gátló hatását.

Vannak ennél drasztikusabb módszerek is arra, hogy akár végleg szüneteltessék, vagy is inkább megszüntessék a menstruációjukat. Akadnak olyan nők, akik erre vágynak, és ezért hajlandóak elmenni a legmesszebbmenőbbig. Abban az estben, ha valakinek nem önszántából szünetel a menzesze, hanem már több hónapja kimarad, orvoshoz kell fordulni, ugyanis ha nem terhes az illető, akkor bizony egy betegség is húzódhat a háttérben.

  
Iktatva: Késés okai Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024