0

A menstruáció során távozó szövetdarabok mindig valami problémára utalnak?

Sok nő küzd különféle problémákkal a menstruációja alatt. Ezek igen kellemetlenek bizonyulhatnak, amiknek hála az a havi 4-5 nap bizony kínszenvedéssel teli is lehet a nőknek. Megszokott probléma szokott lenni a menzesz alatt az alhasi görcsölés, az erős vérzés, a fejfájás, a szédülés vagy épp a hányinger. De mi a helyzet a menstruáció alatt távozó apróbb szövetdarabokkal?

A menstruáció során távozó szövetdarabok mindig valami problémára utalnak?

A menstruáció során távozó szövetdarabok mindig valami problémára utalnak?

A menstruáció során távozó szövetdarabok mindig valami problémára utalnak? Gyakran fordul elő a nőknél, hogy a vérrel apróbb szövetdarab szerű kis alvadt vér is távozik a testből. Amennyiben ez nem jelentős mennyiségű, nem kell megijedni, normális folyamat. Akkor viszont, ha nagyobb szövetdarabokat talál a betétjében, és sokat, orvoshoz kell fordulni, ugyanis ez akár valamilyen betegségnek is lehet a tünete.

Terhesség során normális esetben a nők nem menstruálnak. Igen komoly probléma lehet éppen ezért, ha megérkezik ilyenkor a vérzés, és apróbb szövetdarabogokat is észlelnek vele együtt. Ezek akár egy korai vetélés tünetei is lehetnek, ilyenkor egy percet sem szabad késlekedni, azonnal kórházba kell menni. Ha időben cselekednek, még az orvosok talán tudnak tenni valamit a magzatért.

A női megérzésre mindig hallgatni kell, így ha úgy vélik, hogy menstruációjuk nem a megszokott, például a kisebb szövetdarabok, vagy épp a nagyobb mennyiségű alvadt vér darabok miatt, akkor inkább menjenek el a nőgyógyászukhoz. Nem szabad sokáig ülni egy problémán, hiszen minek szenvednének és izgulnának akár több évet is, mikor lehet, hogy egy egyszerű orvosi beavatkozás vagy épp gyógyszeres kezelés után megoldható lenen a panaszuk?

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024