0

A menstruáció pár napos késése normálisnak mondható?

A nőket a menstruációjuk terén akár két csoportra is lehetne osztani. Az egyik csoportba azok sorolhatók, akik nem várják a menzeszük megérkezését, hiszen babát terveznek, a másik csoportba azok, aki izgatottan várják a havi vérzésük első napját, hiszen még nem vágynak családalapításra. Az utóbbi csoportot egy pár napos késés is halálra tudja rémíteni.

A menstruáció pár napos késése normálisnak mondható?

A menstruáció pár napos késése normálisnak mondható?

A menstruáció pár napos késése normálisnak mondható? Egy- két napos késés bizony akárkinél előfordulhat. Egyrészt azért, mert a ciklusok időtartama is mindig változhat néhány napot, különösen még a kamasz lányok esetében, akiknél nem áll be azonnal a pontos és rendezett menzesz. Egy pár napos késésnek azonban lehet még számtalan oka, hiszen a menstruációt számos dolog tudja befolyásolni.

A menstruáció pár napos késését így például okozhatja egy kicsit stresszesebb időszak is az életben, egy nagyobb fogyás, vagy épp hízás, de akár a fogamzásgátló szedésének az abbahagyása is. Abban az esetben viszont, ha valaki aktív nem életet él, a pár napos késésnél érdemes elgondolkodnia azon, hogy vajon megfelelően védekezett- e, vagy egy esetleges terhesség is állhat a csúszás hátterében.

Akkor, ha van esély arra, hogy a menstruáció pár napos késése mögött akár egy várandóság is állhat, érdemes utána járni a rejtélynek. Amint késik a menzesz, érdemes néhány nap elteltével tesztelni egyet a reggeli első vizeletből. Abban az esetben, ha ez negatív, de még sem érkezik meg a menstruációjuk még jó néhány napig, érdemes megismételni a terhességi teszt használatát. Ha ismét negatív lesz, de a vérzés még sem indul meg, akkor fel kel keresni rövid időn belül egy nőgyógyászt!

  
Iktatva: Késés okai Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024