0

A menstruáció okozta vérveszteség gyakori probléma lehet!

Vannak nők, akiket abszolút nem visel meg a menzeszük, hiszen semmilyen kellemetlen tünetet nem tapasztalnak a vérzésükön kívül. Vannak azonban olyan kevésbé szerencsés nők is, akik egy sor kellemetlen tünetet produkálnak a havi vérzésük ideje alatt. Ilyen lehet a fejfájás, a szédülés, a hányinger, vagy épp az erős alhasi görcsök. Lehet valami probléma a nagyobb vérveszteségből is?

A menstruáció okozta vérveszteség gyakori probléma lehet!

A menstruáció okozta vérveszteség gyakori probléma lehet!

A menstruáció okozta vérveszteség gyakori probléma lehet! Elég sok nő tapasztalja meg azt, hogy erősebb a vérzése az átlagosnál, hiszen nagyon gyakran kell betétet, tampont cserélni.  A szervezet vérzés útján vasat veszít, ami mint köztudott, vérszegénységet okozhat. Elmondható az is, hogy fiatal nők jelentős hányada vashiányos. A menstruáció okozta vérveszteség akkor merülhet fel, ha nagyon erős a nő menzesze.

Mi lehet a következménye, ha a menstruáció okozta vérveszteség során túl sok vasat veszít a szervezet? Elsősorban a nők ilyenkor jóval fáradékonyabbak, sápadtabbak szoktak lenni. Abban az esetben, ha nem csak a menzesz okozza vashiányt, akkor tünete lehet még az erős hajhullás, és könnyebben össze lehet szedni betegségeket, fertőzéseket is.

Mit lehet tenni a menstruáció okozta vérveszteség pótlása érdekében, hogy csökkentsék az ilyenkor fellépő vashiányt? Amennyiben súlyosak a tünetek, érdemes vaspótlót szedni, de sokaknál elég lehet az is, ha a menzeszt megelőző napokban, és a vérzés alatt is több olyan ételt fogyasztanak, melyben sok a vas. Ilyen például a máj, a brokkoli, vagy épp a dió.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024