0

A menstruáció okozta pattanások természetesek?

A havonta jelentkező menstruáció sok kellemetlenséget okozhat a nőknek. Az ilyenkor végbemenő hormonális változás a felelős például azért, ha valaki azokon a bizonyos napokon ingerlékenyebb, fáradékonyabb, fejfájással küzd, vagy épp erősebb alhasi görcsök nehezítik meg az életét. Ezek mind- mind természetes jelenségek, amelyek a vérzés elmúltával szintén távoznak a következő menzeszig a lányok életéből. A pattanások megjelenése sem nevezhető ritka dolognak.

A menstruáció okozta pattanások természetesek?

A menstruáció okozta pattanások természetesek?

A menstruáció okozta pattanások természetesek? Igen, a menzesz idején megfigyelhető az számos nőnél, hogy külön féle bőrelváltozások jelennek meg az arcukon. A pattanás is egy normális jelenség. A menstruáció idején  le szokott csökkenni a nők ösztrogénszintje, míg a pattanások kialakulásáért is felelős tesztoszteron a megszokott szinten marad, aminek az lesz a következménye, hogy több faggyúváladék fog termelődni, a bőr szennyezettebb lesz, és megjelennek a pattanások.

A menstruáció okozta pattanások elmúlnak? Igen, a menzesz végeztével az ösztrogén szint vissza áll a normális szintre, így a korábban kialakult szennyeződés eltűnik, és vele együtt a pattanások is. Viszonylag sok nőt érint ez a probléma, és sokaknál nem jön elő egészen addig, míg például abba nem hagyják a hormonális fogamzásgátlójuk szedését, hiszen ezek a gyógyszerek jótékony hatással lehetnek erre a problémára.

Mit lehet tenni a menstruáció okozta pattanások ellen? Sajnálatos módon nem sokat, hiszen hacsak nem szednek ezért gyógyszert, akkor ezzel együtt kell élni minden hónapban kicsit. Fontos, hogy ilyenkor fokozottabban figyeljenek a bőrük megfelelő tisztítására, és ha arcukon jelennek meg a pattanások, egy jó alapozóval sokat segíthetnek az esztétikai látványon!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024