1

A menstruáció más szóval: hogyan mondhatjuk még?

A mai lányok már egyre fiatalabban szembesülnek a nővé válás egyik legelső jelével, ami nem más, mint a menstruáció megjelenése az életükben. Mivel megfigyelhető jelenség az, hogy a lányok egyre korábban érnek  mostanság, így nem árt ha a szükséges felvilágosítást is minél hamarabb elkezdik a szülők. A kamaszok körében igen gyakori, hogy más szóval mondják a dolgokat, és nincs ez másképp a menstruációnál sem.

A menstruáció más szóval: hogyan mondhatjuk még?

A menstruáció más szóval: hogyan mondhatjuk még?

A menstruációt más szóval hogy mondhatják még? A hétköznapi nyelvben használt szinonimái talán a menzesz, a női probléma, a havi vérzés, a havi baj, vagy épp a vérzés. Ezek teljesen elfogadott és közismert kifejezések, melyeket nem csak a fiatalok de a felnőttek is használnak a minden napi életben. Egy kevésbé ismert más szó viszont a menstruációra a menorrhoea, hiszen ezt leginkább csak az orvosok használják, ha valamilyen menzesszel kapcsolatos dologról beszélnek.

Milyen más szóval lehet még manapság helyettesíteni a menstruációt? A fiatalok fantáziája határtalan, és éppen ezt mutatja, hogy az évek alatt milyen kreatív szinonimákat találtak még ki a menstruációra. Ilyen például a piros betűs nap, a mikulás, a piros tündér, a menzi, vagy épp a vattadéj. Akár milyen viccesnek is tűnnek, a legtöbben ha meghallják ezeket a kifejezéseket, tudják miről van szó.

Miért jó, ha más szóval mondjuk a menstruációt? Sokan szeretnek ködösíteni, mikor női problémákkal küszködnek. Talán azért, mert ez annyira intim dolog, melyről nem akarják, hogy az egész környezetük tudjon, így ha egy beszélgetés közben a közvetlen társalgó partnerükkel akarnak a menzeszükről beszélni, könnyebb úgy tenni ezt, hogy azt gondolják, egy ilyen szinonímiát használva mások nem feltétlen értesülnek arról, hogy épp menstruálnak.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció más szóval: hogyan mondhatjuk még?"

  1. dodub vanda szerint:

    jonapot kivánok 12évesvagyok és még nem jöt meg

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024