0

A menstruáció leggyakoribb kellemetlen tünetei

Vannak olyan lányok és nők, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy semmilyen kellemetlen tünetet sem tapasztalnak a menstruációjukat megelőzően, és alatta sem a vérzést leszámítva. Sajnálatos módon azonban olyan lányok és nők is akadnak, akik egy sor nem túl kellemes panaszt is megélnek egészen addig míg a havi bajuk el nem múlik.

A menstruáció okozta leggyakoribb kellemetlenségek lányoknál!

A menstruáció okozta leggyakoribb kellemetlenségek lányoknál!

Mik a menstruáció okozta leggyakoribb kellemetlenségek a lányoknál? Sok fiatal lány tapasztalja az alhasi görcsölést, már a menzeszét megelőző néhány napban is. Ez a panasz bizony eléggé meg is nehezítheti ezt a néhány napot, hiszen egyeseknek igen erős fájdalmat is okozhat. Az ilyen görcsölést a méh izmok görcsös összehúzódása okozhatja. Általános tünet szokott még lenni a fejfájás is, vannak olyanok is akiket már a menzeszt megelőzően migrén szerű fejfájás gyötör.

Szokványos kellemetlenségnek lehet még nevezni a lányoknál a menstruáció idején a szédülést és a hányingert is. Az sem ritka azonban hogy egyes lányok és nők sokkal ingerültebbek és türelmetlenebbek is ebben az időszakban, ami akár a környezetük életét is megnehezíthetik kicsit. Sokan rosszabbul alszanak és fáradékonyabbak is. A sok panasz ellen azonban vannak megoldások. Néhány tornagyakorlat vagy épp gyógynövény csodát tehet a kellemtelenségek ellen!

A menstruáció miatt megjelenő panaszok azonban hála ég a vérzés elmúltával el is múlnak a lányoknál és a nőknél, így csak néhány napot kell kibírni eszekkel a tünetekkel. Amennyiben a menzesz elmúltával sem szűnnének az egyes kellemtelenségek, vagy esetleg még rosszabbodnának is, érdemes lehet orvoshoz fordulniuk, hiszen lehet hogy nem csak a hormonok játszanak Önökkel, hanem valamilyen szervi baj áll a dolog hátterében.

  
Iktatva: Alatt, Tünetei Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024