0

A menstruáció kapcsán felmerülhető gyakori kérdések!

A menstruációval kapcsolatban rendszeres merülhetnek fel kérdések a nők körében. A gyakori kérdésekre általában tapasztalataikat osztják meg egymás között, ám ha igazán biztos és megnyugtató választ akarnak hallani, érdemes orvostól érdeklődni. Mik a leggyakrabban felmerülő kérdések a menstruáció kapcsán?

A menstruáció kapcsán felmerülhető gyakori kérdések!

A menstruáció kapcsán felmerülhető gyakori kérdések!

A kamasz lányok körében általában az a kérdés szokott a leggyakrabban elhangzani, hogy mi is pontosan a menzesz, mi történik ilyenkor a nők szervezetével, és hogy mit érdemes használni ilyenkor, betétet vagy tampont. Gyakori probléma sajnos az is a fiatal lányok körében, hogy nem mernek szólni édesanyjuknak arról, hogy már megjött nekik a havi vérzésük, és így tanácsokat sem tudnak kérni.

Gyakori kérdés szokott még lenni az is, hogy a menstruáció alatt mit lehet, és mit nem lehet csinálni. Ilyen például, hogy vajon szabad- e strandolni, úszni, vagy épp forró fürdőt venni. Ezek természetesen nem tilosak, inkább csak nem ajánlottak a menzesz alatt. Az is kérdés szokott lenni, hogy menstruáció alatt lehet- e nemi életet élni, és ilyenkor kell- e védekezni. Annak ellenére, hogy a fertőzés veszély miatt ez sem ajánlott, még is megoldható, de a védekezésre ilyenkor is nagyon figyelni kell.

Gyakori kérdések szoktak még lenni a rendszertelen menzesz kapcsán is, ilyenkor arra kíváncsiak a nők, mi lehet az oka a késésnek, vagy épp a kimaradásnak, és persze azt is szeretnék tudni, mit lehet tenni, hogy a menstruációjuk rendszeres, és pontos legyen. Az interneten sok mindenre választ kaphat az ember, ám egy komolyabb problémával érdemes inkább orvoshoz fordulni!

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024