0

A menstruáció közeledtével akár pánikroham is rátörhet az emberre?

A nők testében menstruáció előtt és alatt végbemenő hormonális változásoknak köszönhetően igen különös és egyben kellemetlen tünetek érhetik őket azokon a bizonyos napokon. Vannak természetesen olyanok, akik gond és panasz nélkül átvészelik minden hónapban ezt a 4- 7 napot, ám sokan észlelnek negatív tüneteket, amelyek igen csak megnehezítik ezt az időszakot. Akár szorongás, vagy még akár pánikrohamok is jelentkezhetnek ilyenkor.

A menstruáció közeledtével akár pánikroham is rátörhet az emberre?

A menstruáció közeledtével akár pánikroham is rátörhet az emberre?

A menstruáció közeledtével akár pánikroham is rátörhet az emberre? Igen, hiszen a már fentebb is említett hormonális változásoknak köszönhetően sok nőnél tapasztalható különböző szorongásos betegség jelei, valamint pánikrohamok, amik gyakran párosulnak kényszerképzetekkel is. Ezek leggyakrabban azoknál a nőknél jelentkeznek, akik amúgy is hajlamosak az ilyen betegségekre, vagy már épp szenvedő alanyai.

Az ilyen betegségben szenvedőknél ezek a tünetek csak felerősödnek a menstruáció közeledtével, majd az elmúltával csökkenni is fognak a panaszok. Az egészséges nőknél inkább csak ingerültségnek és fáradékonyságnak kell betudni a pánikrohamhoz hasonló jeleket, amik ugye bár szoros összefüggésben vannak a menzesszel. Amennyiben a menstruáció elmúltával sem múlik el a pánikroham, érdemes orvoshoz fordulni a problémával!

Nem szabad elfelejteni, hogy sok nőt és fiatal lány alapjaiban megvisel a menstruáció, ami idegesebbé, feszültebbé teszi őket, aminek akár lehet a következménye egy enyhébb kiborulás esetleg pánikroham. Ha azonban sokszor fordul elő, és súlyosnak vélik ezt az állapotot, nem szabad habozni, orvoshoz kell fordulni, hiszen lehet hogy egy sokkal komolyabb probléma is húzódik a dolog hátterében!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024