0

A menstruáció előtti mellfeszülés

Nőként jól ismerjük azokat a tüneteket, melyek bizony megkeserítik mindennapjainkat a menstruáció közeledtét jelezvén. Természetesen személyenként eltérőek a tapasztalt kellemetlenségek, de akik átélik a menstruáció előtt mellfeszülés fájdalmait, azok valószínűleg szívesen lemondanának az élményről. Ugyanis nem csak a görcsök, a hasfájás, a testhőmérséklet-ingadozás, a feszült lelkiállapot, vagy éppen a sírás környéki érzésvilág nehezítik meg női mivoltunkat, hanem az említett tünet is.

Sokan kifejezetten élvezik, hogy a vérzés előtti egy-másfél hét folyamán melleik a szokottnál duzzadtabbak, és nagyobbak,de van az a pont, amikor a vizuális élmény már nem kellemes, sokkal inkább fájdalmas. Ilyenkor különösen figyelj oda, hogy például sportoláskor a megfelelő melltartót viseld, hiszen futásnál komoly fájdalmakat élhetsz át ellenkező esetben.

A menstruáció előtti mellfeszülés

A menstruáció előtti mellfeszülés

De mit tehetsz a tünetek enyhítésének érdekében? A kellemes tusolás, a finom masszírozás mellett egyesek a jeges borogatást is ajánlják. A ligetszépe olaj, vagy a gyermekláncfűtea fogyasztása is a hatékony ellenszerek listáján van, de nem szabad elfeledkezni a táplálkozásra való odafigyelésről sem, hiszen ha szervezeted a kellő tápanyagokkal ellátott, akkor könnyebben felveszi a küzdelmet a menstruáció előtti mellfeszülés kellemetlenségeivel szemben is.

A rostokban gazdag táplálkozásra talán kár is felhívni a figyelmedet, de jó ha azt is tudod, hogy a kávé és a csokoládé az idegrendszerre ingerlő hatással van, ami szintén hozzájárulhat a menstruáció előtti mellfeszülés kialakulásához.

  
Iktatva: Előtt Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024