0

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A nők a menstruációjuk alatt és előtt egy sor kellemetlenséget is megélhetnek az mellet, hogy rendszeresen egészségügyi betétet vagy épp tampont kell cserélniük a folyamatos vérzés miatt. Vannak persze olyan szerencsés hölgyek is, akik szinte semmilyen panaszt nem észlelnek a menzeszük idején a vér távozásán kívül, ám sajnálatos módon azok vannak többségben, akik nehezen élik meg ezt az időszakot. Mikortól lehet már érezni a menstruáció közeledtét?

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb! Sokan megérzik már a menzesz előtti héten, hogy közeledik a havi bajuk, hiszen valami megváltozik. Vannak, akik már az előtte lévő héten kimondottan ingerlékenyebbek a megszokottnál, és olyanok is akadnak, akik már ilyenkor sűrűbben a hűtőszekrénybe nyúlnak. Ezek mind- mind annak köszönhetőek, hogy hormonális változáson megy keresztül a test.

Mit lehet tenni, ha már a menstruáció előtti héten érezzük a kelletlenségeket? Gyakran a vércukor szint ingadozása is hozzájárulhat ahhoz, hogy a menzesz előtti héten már ingerlékenyebbek, éhesebbek, vagy épp  ” csak ” fáj a fejük. Rendszeres és tudatos étkezéssel lehet ezen segíteni. Például többszöri, kisebb adagok elfogyasztása, sok gyümölcs és joghurt bevezetése az étrendbe.

Vannak még egyéb praktikák is arra, ha már a menstruáció előtti héten panaszaik vannak.Ha például fel vannak puffadva, még ha furának is tűnik a tanács, igyanak sok folyadékot, hiszen segít a só és a felesleges víz eltávolításában. Ne feledjék, már a megelőző héten lehet érezni a menzesz közeledtét, ám a kellemetlenségek az elmúltával távozni is fognak az életükből.

  
Iktatva: Előtt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024